r
Nosalty Logó

Túró rudi fagylalt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Zúza
Túró rudi fagylalt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 602 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3010 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 185 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1266.5 g
  • Cink
    261 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    202 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    372 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.3 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    206.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 602 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.1 g

Zsír

  • Összesen
    147.7 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6332.6 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    1323 mg
  • Vas
    1008 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    1860 mg
  • Nátrium
    460 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    311.7 g
  • Cukor
    297 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    1032.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    722 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    710 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 3010 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389.2 g
  • Cink
    80 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    37 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 185 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Enyhén melegítsünk fel két doboznyi joghurtot egy edényben. Adjuk hozzá a cukrot, és kevergetve oldjuk fel benne.
  2. A többi hozzávalótdolgozzuk össze,öntsük hozzá a cukros joghurtot,majd krémesítsükbotmixerrel.
  3. Öntsük jól záródó tégelyekbe, és tegyük mélyhűtőbe.
  4. Nincs más dolgunk, mint kb. fél óránként alaposan átkeverni.
  5. Ne fagyasszuk nagyon keményre,így könnyebb vele dolgozni. Fogyasztás előtt egy órával érdemes kivenni a mélyhűtőből, így a gombócolás is jobban megy.
  6. Porciózás után "meglocsoljuk" olvasztott csokoládéval, és szórunk rá egy kis csokiforgácsot is. (Ha kehelybe tesszük, akár rétegezhetjük is.)
  • Receptkönyvben: 1093
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 63940
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 26.

Ajánló

A receptben megadott cukor és citromlé arányát a saját és családom ízlése szerint - kevésbé édesre - alakítottam. Fagyasztás előtt érdemes megkóstolni, és ízlésünkre hangolni. A cukor elvileg helyettesíthető mézzel vagy agave sziruppal. A díszítésnek csak a fantázia szabhat határt, alkossatok bátran! Akinek van fagyigépe, ne kímélje! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az évek folyamán többféle joghurt- és túrófagyi receptet sikerült összegyűjtenem, ezeket kombinálva alkottam meg ezt a tojásmentes túrófagyit. Olvasztott csokoládéval kanalazva hasonló íze van, mint a Túró rudinak, ezért bátorkodtam így elnevezni. Mivel nem fagyigéppel készül, nem lesz mesterien selymes állagú, de az íze mindent kárpótol. Hallottam valami olyasmit is, hogy ajánlatos szentjánoskenyér-lisztet (E410) hozzákeverni, mert ezzel kiküszöbölhető az esetleges kristályosodás. Mint adalékkerülő, nálam ez a lépés tuti kimarad, e nélkül is rohamos iramban elfogy. Ebből a mennyiségből kb. 1,5 liter fagyink lesz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...