r
Nosalty Logó

Trifle 2. -szedres

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Trifle 2. -szedres
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A triflehez

A krémhez

724
Kalória
16.6g
Fehérje
78.2g
Szénhidrátok
34.9g
Zsír
174.6g
Víz
242.5g
Koleszterin
5.8g
Rost
53.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A triflehez

A krémhez

Összesen 724 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A triflehez

A krémhez

Összesen 4348 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A triflehez

A krémhez

Összesen 144 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    34.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    243 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    745.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    336 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.2 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    174.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    293 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    316 micro
Összesen 724 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.4 g

Zsír

  • Összesen
    209.7 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1455 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4472.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    2018 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    921 mg
  • Nátrium
    1249 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    469.4 g
  • Cukor
    320 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    1047.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1846 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    313 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    278 micro
  • Kolin:
    844 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1757 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1037 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1897 micro
Összesen 4348 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    34.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 144 kcal

Elkészítés

A triflehez

  1. A tojások sárgáját a cukorral, a keményítővel, kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadva a többi tejet, sűrű krémmé főzzük. Amikor a krém elkészült, belekeverjük a vaníliakivonatot. (Ha vaníliás cukrot használunk, azt a krém főzése előtt adjuk hozzá.)
  2. A tojások fehérjét habbá verjük, és a krémhez keverjük. (Ezzel lazítjuk a krémet. Aki tömörebben szereti a vaníliás krémet, ezt a mozzanatot el is hagyhatja.)
  3. Egy nagyobb üveg tál aljára egy sor babapiskótát sorakoztatunk, megszórjuk szederrel, meglocsoljuk rummal, majd krémet kanalazunk rá, és folytatjuk a rétegezést. Legfelülre tejszínhab és szeder kerüljön. (Akinek úgy tetszik, a rétegek közé is tehet tejszínhabot, vagy akár a rétegezés sorrendjén is változtathat:)
  4. A trifle-t behűtjük, tálakba adagolva kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Főzés módja: süti sütés nélkül

Az angolok világszerte kedvelt réteges desszertjéről, a Trifle-ről itt már írtam. Most egy egyszerűbb, sokak által inkább alkalmazott változatát készítettem el. Gyors kánikula változat, hiszen itt a házi piskóta helyett babapiskóta került rétegzésre. Ennél a változatnál a lekvárt is elhagytam, de akinek kedve úgy tartja, tegyen a rétegek közé.  

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Hájas tészta

Nevezhetnénk a „legbűnösebb levelesnek” is, olyan mennyiségű sertéshájjal készül ez a lemezes, ropogós, foszlós sütemény. De el kell ettől tekinteni, hiszen tényleg felejthetetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!