Tradicionális indiai vajas csirke
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Szimran
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
240 °C
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
Marinád
-
250g csirkemellfilé300 kcal
-
15g gyömbér12 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
25g joghurt15 kcal
-
1g só0 kcal
-
1g garam masala0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
Szósz
-
7g vaj50 kcal
-
15g gyömbér12 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
5 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
50g kókusztej99 kcal
-
1g garam masala0 kcal
-
8g koriander2 kcal
-
2g só0 kcal
Összesen
526
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
Marinád
-
1000g csirkemellfilé1200 kcal
-
60g gyömbér48 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
100g joghurt61 kcal
-
4g só0 kcal
-
4g garam masala0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
Szósz
-
28g vaj201 kcal
-
60g gyömbér48 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
14g fokhagymakrém19 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
400g paradicsom72 kcal
-
200g kókusztej394 kcal
-
2g garam masala0 kcal
-
30g koriander7 kcal
-
6g só0 kcal
Összesen
2103
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
Marinád
-
49.7g csirkemellfilé60 kcal
-
3g gyömbér2 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
-
5g joghurt3 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0.2g garam masala0 kcal
-
0g chilipehely0 kcal
Szósz
-
1.4g vaj10 kcal
-
3g gyömbér2 kcal
-
0g chili0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0.7g fokhagymakrém1 kcal
-
4.5g vöröshagyma2 kcal
-
19.9g paradicsom4 kcal
-
9.9g kókusztej20 kcal
-
0.1g garam masala0 kcal
-
1.5g koriander0 kcal
-
0.3g só0 kcal
Összesen
105
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 60.4 g
Zsír
-
Összesen 24.3 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 201 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2043.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 125 mg
-
Foszfor 655 mg
-
Nátrium 1114 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.8 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 389.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 144 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 32 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 25 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 233 mg
-
Retinol - A vitamin: 76 micro
-
α-karotin 104 micro
-
β-karotin 756 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 189 micro
Összesen
526
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 241.4 g
Zsír
-
Összesen 97.4 g
-
Telített zsírsav 60 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 803 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8175 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 234 mg
-
Kálcium 339 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 500 mg
-
Foszfor 2619 mg
-
Nátrium 4456 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.1 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 1558.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 578 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 82 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 127 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 101 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 234 micro
-
Kolin: 932 mg
-
Retinol - A vitamin: 305 micro
-
α-karotin 415 micro
-
β-karotin 3026 micro
-
β-crypt 61 micro
-
Likopin 10292 micro
-
Lut-zea 757 micro
Összesen
2103
kcal
- 12% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 406.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 130 mg
-
Nátrium 221 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 77.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 150 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 511 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
105
kcal
Hozzávalók
Marinád
-
5 gerezd fokhagyma
-
1 dl joghurt
-
1 kávéskanál só
-
2 teáskanál garam masala
-
1 teáskanál chilipehely
Szósz
-
2 ek vaj
-
10 cm gyömbér
-
1 teáskanál római kömény
-
1 ek fokhagymakrém
-
1 db vöröshagyma
-
4 közepes db paradicsom
-
1 teáskanál garam masala
Elkészítés
Marinád
- Megtisztított csirkemellet felkockázzuk és befűszerezzük a chilivel, garam masalaval, sóval.
- Lereszeljük a gyömbért, és a fokhagymát is áttörjük. Hozzákeverjük a felkockázott csirkéhez, amire joghurtot öntünk. Kb. 20-30 percet állni hagyjuk.
- A bepácolt csirkét 240 C fokon 20 percig sütjük. Ez idő alatt elkészítjük a szószt.
Szósz
- Egy serpenyőben 1 ek. vajat hevítünk, beleszórjuk a római köményt, garam masalat és a chilit, aztán hozzáadjuk a gyömbért és a fokhagymát. Majd a finomra vágott vöröshagymát.
- Miután a hagyma aranybarnára pirult, hozzáadjuk a felkockázott paradicsomokat. Amikor már a paradicsom elfőtte a levét, egy kézi mixerrel finom krémesre turmixoljuk.
- Hozzáadjuk a megsült csirkét, és felöntjük kókusztejjel vagy esetleg tejszínnel. Az ízeket kiigazítjuk, pl. ha túl savanyú a paradicsomunk, egy pici mézzel. Mikor már sűrű, krémes szószt kaptunk, hozzáadunk egy kanál vajat, és 1 maréknyi friss korianderrel megszórva tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 240 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 78
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 1955
- Feltöltés dátuma: 2019. február 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Szimran
144 recept
Családom nagy kedvence, mazsolás gránátalmás rizzsel és Naan-al, indiai lepénykenyérrel szoktam tálalni.