r
Nosalty Logó

Tradicionális indiai vajas csirke

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Szimran
Tradicionális indiai vajas csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
240 °C
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Marinád

Szósz

Összesen 526 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Marinád

Szósz

Összesen 2103 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Marinád

Szósz

Összesen 105 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.4 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2043.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    655 mg
  • Nátrium
    1114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    389.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    104 micro
  • β-karotin
    756 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    189 micro
Összesen 526 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    241.4 g

Zsír

  • Összesen
    97.4 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    803 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8175 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    339 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    500 mg
  • Foszfor
    2619 mg
  • Nátrium
    4456 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    1558.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    578 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    127 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    101 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    932 mg
  • Retinol - A vitamin:
    305 micro
  • α-karotin
    415 micro
  • β-karotin
    3026 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    757 micro
Összesen 2103 kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    406.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    511 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 105 kcal

Hozzávalók

Marinád

Szósz

Elkészítés

Marinád

  1. Megtisztított csirkemellet felkockázzuk és befűszerezzük a chilivel, garam masalaval, sóval.
  2. Lereszeljük a gyömbért, és a fokhagymát is áttörjük. Hozzákeverjük a felkockázott csirkéhez, amire joghurtot öntünk. Kb. 20-30 percet állni hagyjuk.
  3. A bepácolt csirkét 240 C fokon 20 percig sütjük. Ez idő alatt elkészítjük a szószt.

Szósz

  1. Egy serpenyőben 1 ek. vajat hevítünk, beleszórjuk a római köményt, garam masalat és a chilit, aztán hozzáadjuk a gyömbért és a fokhagymát. Majd a finomra vágott vöröshagymát.
  2. Miután a hagyma aranybarnára pirult, hozzáadjuk a felkockázott paradicsomokat. Amikor már a paradicsom elfőtte a levét, egy kézi mixerrel finom krémesre turmixoljuk.
  3. Hozzáadjuk a megsült csirkét, és felöntjük kókusztejjel vagy esetleg tejszínnel. Az ízeket kiigazítjuk, pl. ha túl savanyú a paradicsomunk, egy pici mézzel. Mikor már sűrű, krémes szószt kaptunk, hozzáadunk egy kanál vajat, és 1 maréknyi friss korianderrel megszórva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 240 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 78
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1944
  • Feltöltés dátuma: 2019. február 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tradicionális indiai vajas csirke
Szimran 144 recept

Családom nagy kedvence, mazsolás gránátalmás rizzsel és Naan-al, indiai lepénykenyérrel szoktam tálalni. 

Hozzávalók

Marinád

Szósz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...