r
Nosalty Logó

Tósztos-fűszeres rakott alma

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Maria.
Tósztos-fűszeres rakott alma
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 375 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1496 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 120 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    915.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    513 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 375 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3663.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    814 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    453 mg
  • Nátrium
    2053 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    242 g
  • Cukor
    126 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    533.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    235 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 1496 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 120 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Habosítsuk a tejet, a tojásfehérjéket, a mézet, a vaníliát és a sót egy közepes tálban.
  2. A kenyerek héját vágjuk le. 4 szeletet tegyünk félre belőle.
  3. Tegyük tálba az aszalt almát, a mazsolát, a fahéjat és a szerecsendiót.
  4. Kenjünk ki egy sütőformát vagy püspökkenyér formát. Rakjuk a kenyérkeveréket a serpenyőbe.
  5. Fektessük rá a félretett kenyérszeleteket egyenletesen a tetejére, ha kell vágjunk le belőle, hogy fedje rendessen.
  6. Habosítsuk újra a tejkeveréket, majd öntsük egyenletesen a kenyér tetejére.
  7. Nyomjuk meg a kenyereket egy fakanállal, és győződjünk meg róla, hogy egyenletesen nedves.
  8. Fedjük le a sütőpapírral (zsírpapírral), majd fóliával tekerjük át, és tegyük hűtőszekrénybe legalább 10 órára vagy akár 1 éjszakára.
  9. Melegítsük elő a sütőt.
  10. Vegyük le a fóliát, és tegyük be a sütőbe (a sütőpapír rajta marad).
  11. Süssük letakarva 40 percet, utána vegyük le a papírt róla, és süssük még kb. 20-25 percet (amíg szépen megpirul a teteje).
  12. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk állni10 percet.
  13. Szórjuk meg porcukorral tálalás előtt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x10
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4544
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 29.

Ajánló

A mazsolát vagy az aszalt gyümölcsöket előre beáztathatjuk rumba, akkor finomabb lesz a sütemény. Aki édesebben szeretné, akkor 2-3 evőkanállal több mézet tegyen bele. De szerintem ez így jó ahogy van.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy Angol weboldalon olvastam a receptet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...