Tortadíszítő krém (Svájci vajkrém)
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Csemerné Niki
adag
Előkészítés
perc
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 40% Zsír
Összesen
645
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 40% Zsír
Összesen
2582
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 40% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 54.1 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 269 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 200.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.8 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 37.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 486 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 118 mg
-
Retinol - A vitamin: 477 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 99 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 183 micro
Összesen
645
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 40% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.4 g
Zsír
-
Összesen 216.6 g
-
Telített zsírsav 131 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 64 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1078 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 800.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 143 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 347 mg
-
Nátrium 235 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 151.2 g
-
Cukor 150 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 151 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1942 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 119 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 76 micro
-
Kolin: 474 mg
-
Retinol - A vitamin: 1910 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 395 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 730 micro
Összesen
2582
kcal
- 4% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 40% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 38.3 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 191 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 141.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 4 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 42 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.8 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 26.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 344 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 84 mg
-
Retinol - A vitamin: 338 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 70 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 129 micro
Összesen
457
kcal
Elkészítés
- A tojások fehérjét keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a 15 dkg cukrot. Vízgőz felett kevergetjük, míg a cukor el nem olvad. Ezt az ujjunkkal ellenőrizzük. Ha nem érezzük a cukorkristályokat már benne, akkor levehetjük. Folyamatosan keverjük, nehogy rántotta legyen a tojásból.
- Ezután még melegen habosítjuk teljesen, addig míg ki nem hűlt. Nagyon szép tojásfehérjekrémet kapunk.
- Amint már hideg a krémünk, belekockázzuk a teavajat és tovább verjük, míg a vaj egyneművé válik a tojáshabbal. Selymes lágy krémet fogunk kapni.
- Színezhetjük ételfestékkel és ízesíthetjük is aromákkal. Ki milyen ízt szeretne. Nekem ez a krém a 24cm-es torta burkolására és díszítéséhez lett elég.
- (Minden tortához ezt használom.) Kétszer burkoljuk vele. Az első réteg ha felkerül, várunk kb. 1 órát míg kicsit jobban rádermed, addig a maradék krémet a hűtőbe tesszük és használat előtt újra fellazítjuk.
- Receptkönyvben: 16
- Tegnapi nézettség: 13
- 7 napos nézettség: 63
- Össznézettség: 804
- Feltöltés dátuma: 2024. július 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Csemerné Niki
8 recept