r
Nosalty Logó

Torrijas - az édes bundás kenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Torrijas - az édes bundás kenyér
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A torijjashoz

A sütéshez

A tetejére

Összesen 1068 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A torijjashoz

A sütéshez

A tetejére

Összesen 3206 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A torijjashoz

A sütéshez

A tetejére

Összesen 276 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    65.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    839.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    376 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.4 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 1068 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.9 g

Zsír

  • Összesen
    196.3 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2518.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    831 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    394 mg
  • Nátrium
    1128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    316.3 g
  • Cukor
    249 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    71 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    314 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    556 micro
Összesen 3206 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 276 kcal

Hozzávalók

A torijjashoz

A sütéshez

A tetejére

Elkészítés

A torijjashoz

  1. A tejet elkezdjük főzni a cukor felével, a vaníliás cukorral, 1 kk őrölt fahéjjal és a narancshéjjal. Lassú tűzön folyamatosan kevergetjük, majd mikor teljesen feloldódott a cukor, lehúzzuk a tűzről,és hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. A kenyérszeleteket megmártjuk a kihűlt, cukros tejben, oldalanként kb. 1-1 másodpercre, majd egy tányérra sorakoztatjuk őket.
  3. Villával elkeverjük a tojásokat. Ha maradt a cukros tejből, és a kenyérszeletek még elbírnak egy kis nedvességet (fontos, hogy ne ázzanak teljesen szét!), akkor először újra a tejbe, majd a tojásba forgassuk meg a szeleteket.
  4. Közben egy nagyobb serpenyőben kb. 2-3 ujjnyi olajat öntünk és felmelegítjük (ne legyen túl forró!).
  5. A tojásba mártott szeleteket kisütjük a bő olajban (kb. 2-2 perc oldalanként, forgassuk, figyeljük folyamatosan).
  6. Mikor megsültek, szedjük ki konyhai papírtörlőre, és itassuk le róluk a felesleges olajat.
  7. Még melegen rakjuk át a bundás szeleteket egy másik tálra, és szórjuk meg a maradék cukor és fahéj keverékével.
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Receptkönyvben: 112
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 9269
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 31.

Ajánló

Ha gyerekek nem fogyasztanak belőle, adjunk a kihűlt cukros tejhez 1 dl sherry-t vagy száraz szamorodnit. Tálaláskor megcsurgathatjuk egy kis mézzel is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Minden elvemmel ellenkezik ez a recept: nem szeretem az olajban sült ételeket, a lakást átlengő olajszagot és a túlzott cukrozást sem. Most jön a DE... de ez egy isteni finom, édes bűnbeesés!! Hiba volt kipróbálni, és elkészíteni, mert nagyon finom, nem lehet neki ellenállni. Belengi a konyhát a fahéjas-vaníliás-narancsos illat a tej melegítésekor és én máris elvesztem. Recept forrása: Bereznay Tamás

Hozzávalók

A torijjashoz

A sütéshez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...