r
Nosalty Logó

Torrijas - az édes bundás kenyér

0,0

0 ÉRTÉKELÉS5 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Mignon
Torrijas - az édes bundás kenyér
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A torijjashoz

A sütéshez

A tetejére

1068
Kalória
14.6g
Fehérje
105.4g
Szénhidrátok
65.4g
Zsír
44.4g
Víz
120g
Koleszterin
2.3g
Rost
83g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A torijjashoz

A sütéshez

A tetejére

Összesen 1068 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A torijjashoz

A sütéshez

A tetejére

Összesen 3206 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A torijjashoz

A sütéshez

A tetejére

Összesen 276 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    65.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    839.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    376 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.4 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    44.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 1068 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.9 g

Zsír

  • Összesen
    196.3 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2518.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    831 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    394 mg
  • Nátrium
    1128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    316.3 g
  • Cukor
    249 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    133.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    71 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    180 micro
  • Kolin:
    314 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    556 micro
Összesen 3206 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    11.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 276 kcal

Elkészítés

A torijjashoz

  1. A tejet elkezdjük főzni a cukor felével, a vaníliás cukorral, 1 kk őrölt fahéjjal és a narancshéjjal. Lassú tűzön folyamatosan kevergetjük, majd mikor teljesen feloldódott a cukor, lehúzzuk a tűzről,és hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. A kenyérszeleteket megmártjuk a kihűlt, cukros tejben, oldalanként kb. 1-1 másodpercre, majd egy tányérra sorakoztatjuk őket.
  3. Villával elkeverjük a tojásokat. Ha maradt a cukros tejből, és a kenyérszeletek még elbírnak egy kis nedvességet (fontos, hogy ne ázzanak teljesen szét!), akkor először újra a tejbe, majd a tojásba forgassuk meg a szeleteket.
  4. Közben egy nagyobb serpenyőben kb. 2-3 ujjnyi olajat öntünk és felmelegítjük (ne legyen túl forró!).
  5. A tojásba mártott szeleteket kisütjük a bő olajban (kb. 2-2 perc oldalanként, forgassuk, figyeljük folyamatosan).
  6. Mikor megsültek, szedjük ki konyhai papírtörlőre, és itassuk le róluk a felesleges olajat.
  7. Még melegen rakjuk át a bundás szeleteket egy másik tálra, és szórjuk meg a maradék cukor és fahéj keverékével.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 8 perc

Minden elvemmel ellenkezik ez a recept: nem szeretem az olajban sült ételeket, a lakást átlengő olajszagot és a túlzott cukrozást sem. Most jön a DE... de ez egy isteni finom, édes bűnbeesés!! Hiba volt kipróbálni, és elkészíteni, mert nagyon finom, nem lehet neki ellenállni. Belengi a konyhát a fahéjas-vaníliás-narancsos illat a tej melegítésekor és én máris elvesztem. Recept forrása: Bereznay Tamás

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ez a legjobb tejtermék, ha gyorsítani szeretnénk a bélmozgásunkat

A tejtermékek emésztőrendszerre gyakorolt hatásáról hatalmas vitákat lehetne folytatni, de az biztos, hogy az egyik legnépszerűbb fermentált tejtermékünk kiemelten sokat tud segíteni a bélmozgás serkentésében. Kivéve, ha tejallergiásak vagy laktózérzékenyek vagyunk, akkor inkább ne fogyasszuk.

Top Receptek

Vadas mártás sertéshússal

Bizony, nem mindenki szereti a vadhúsokat... De nem is teheti meg, hogy megvegye... Sokan örülnének, ha csak mártásos tésztát ehetnének... Személy szerint, a családomat is ideértve, nem ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!