r
Nosalty Logó

Törökmogyorós csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Törökmogyorós csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a kenéshez

Összesen 661 kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a kenéshez

Összesen 3971 kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez és a kenéshez

Összesen 312 kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    644.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    270 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    24 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 661 kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.8 g

Zsír

  • Összesen
    167.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3866.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    196 mg
  • Kálcium
    664 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    293 mg
  • Foszfor
    1053 mg
  • Nátrium
    1622 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    530.2 g
  • Cukor
    119 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    143.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    980 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    432 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    922 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    694 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    336 micro
Összesen 3971 kcal
  • 9% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 312 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és a kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tepsit kikenjük margarinnal, kilisztezzük. A töltelék hozzávalóit összekeverjük.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk. Az élesztőt felfuttatjuk a tejben egy kanál cukorral. A liszthez adjuk a cukrot, a tojást, a mézet, az olvasztott vajat, a sót és a felfuttatott élesztőt. Alaposan kidagasztjuk.
  3. Egy órát meleg helyen kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát lisztezett deszkán elnyújtjuk két részletben.
  5. Megkenjük egy kis olajjal a téglalapra kinyújtott tésztát, rászórjuk a tölteléket, és feltekerjük.
  6. Kb. 4 cm-es csigákat vágunk le, és kikent tepsiben még 30-45 percet kelesztjük.
  7. Megkenjük olvasztott margarinnal. Megsütjük.
  8. Amikor kivesszük a sütőből, megkenjük tejjel, és letakarjuk konyharuhával.
  9. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28x38
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1178
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Törökmogyorós csiga
Andi80_ 380 recept

A hétvégén névnapi bográcsolás volt, és a bogrács gulyáshoz ezt készítettem második fogásként. A csigában biztos voltam, tölteléknek valami nem hagyományosat szerettem volna. Akkor jött az ötlet, a mogyoró. Megterem a kertben, pénzbe nem került. Sajnos a diéta miatt én nem ehettem belőle, de akik kóstolták, nem találták túl édesnek, ezért aki így szereti, a töltelékbe tehet kicsit több cukrot is, esetleg szórhat rá bővebben porcukrot. Ebből az adagból két nagyobb tepsi csiga sült.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez és a kenéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...