Török lepénykenyér 2.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 4% Zsír
A tésztához
-
7g élesztő7 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
83g víz0 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
2g só0 kcal
-
47 kcal
-
10g joghurt6 kcal
A tetejére
Összesen
651
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 4% Zsír
A tésztához
-
20g élesztő21 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
250g víz0 kcal
-
450g finomliszt1638 kcal
-
6g só0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
30g joghurt18 kcal
A tetejére
Összesen
1954
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.9 g
Zsír
-
Összesen 11.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1168.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 52 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 209 mg
-
Nátrium 790 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 118.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 114.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 94 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
651
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 50.7 g
Zsír
-
Összesen 33.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3504.2 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 157 mg
-
Kálcium 196 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 138 mg
-
Foszfor 626 mg
-
Nátrium 2370 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 355.5 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 343.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 283 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 81 micro
Összesen
1954
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 436.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 78 mg
-
Nátrium 296 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 42.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
244
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
20 g élesztő
-
1 teáskanál cukor
-
250 ml víz
-
450 g finomliszt
-
1 teáskanál só
-
2 ek napraforgó olaj
-
2 ek joghurt
A tetejére
-
1 ek tej
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 ek szezámmag
Elkészítés
A tésztához
- Az élesztőt a cukorral a langyos vízben feloldjuk. Hozzáadjuk a lisztet, és összegyúrjuk. Majd beletesszük az olajat, jogurtot és sót, és sima tésztává dolgozzuk. Meleg helyen 1 órát kelesztjük.
- A tésztát átgyúrjuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és megpróbáljuk szép, kerek formára kinyújtani, letakarjuk, és további 20 percig kelesztjük.
- Ujjainkkal mélyedéseket nyomkodunk a megkelt tésztába, majd óvatosan megkenjük az olaj-tej keverékkel, és megszórjuk a magokkal.
- Előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 176
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 39505
- Feltöltés dátuma: 2010. június 20.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A szóráshoz használhatunk fekete köményt is. Én sajnos nem tudtam beszerezni, úgyhogy csak a szezámnál maradtam.