r
Nosalty Logó

Tönköly gyökérkenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Tönköly gyökérkenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
kenyérsütő
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 368 kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2206 kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 244 kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    997.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    330 mg
  • Nátrium
    477 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 368 kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.2 g

Zsír

  • Összesen
    41.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5987.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    398 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    608 mg
  • Foszfor
    1981 mg
  • Nátrium
    2865 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    402.4 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    259.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    308 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    700 micro
Összesen 2206 kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    663.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    318 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 244 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A joghurtot mikróban meglangyosítjuk, belekeverjük a mézet, és belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk rajta 8-10 perc alatt.
  2. Az élesztős joghurtot arozsos gyorskovásszal, az olajjal, burgonyapehellyel és a tönkölyliszttel10 perc alatt ruganyos tésztává gyúrjuk, másfél órát kelesztjük.
  3. A duplájára kelt tésztát hosszúkás téglalappá húzzuk, feltekerjük, majd maga körül megtekerjük 3-4-szer, és tetővel rendelkező sütőtálba fektetjük. (Én egy 39 cm tetős teflon kacsasütőtálba tettem, de így is csak S alakban fért el.)
  4. A tésztát 20-30 percig langyos helyen újra kelesztjük, tetejét olajjal lekenjük, és 210-220 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen 15 - 20 perc alatt tetővel lefedve pirosra sütjük.
  5. Rácson hűtjük ki.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5595
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tönköly gyökérkenyér
Évi néni 1830 recept

Hajnalban dobtam össze ezt a kenyeret, hogy a fiam tudjon mit vinni tízóraira az iskolába. Futós reggelem volt, de ezzel a tésztával nem volt gondom. Úgy szaladtam, hogy kint felejtettem a pulton,- csak egy konyharuhát dobtam rá,- de este is puha, lágy kenyerünk volt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...