r
Nosalty Logó

Tonhalas tészta 3. - csőben sütve

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tonhalas tészta 3. - csőben sütve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 419 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1679 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 117 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    36.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1732.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    378 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    447 mg
  • Nátrium
    789 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    158.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    226 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    961 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 419 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    144.4 g

Zsír

  • Összesen
    110.1 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    304 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6931.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    275 mg
  • Kálcium
    1512 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    1787 mg
  • Nátrium
    3155 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    632.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    751 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    903 micro
  • K vitamin:
    161 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    700 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    629 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3843 micro
  • Lut-zea
    635 micro
Összesen 1679 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    479.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    266 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 117 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát sós, olajos vízben megfőzzük.
  2. Ezalatt az apróra vágott hagymát olajon megpirítjuk (a legjobb a tonhal olajában).
  3. Hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt, ízlés szerint lehet egy-két cikk paradicsomot is belevágni. Ezeket jól összefőzzük, fűszerezzük, végül hozzáadjuk a tonhalkonzerveket,és az egészet átrottyantjuk.
  4. A megfőtt tésztát egy olajjal csepegtetett jénai tálba halmozzuk, és ráöntjük a tonhalas mártást, majd a tésztával összekeverjük.
  5. Végül sajtot szórunk a tetejére, egy-két olívabogyóval megbolondítjuk, és mehet a sütőbe. Amíg szép piros nem lesz a teteje, addig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 421
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 28742
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 23.

Ajánló

A nagyon hal-imádók rakhatnak egész kis szardíniákat a tetejére, illetve a különböző sajtfélékkel lehet játszadozni az ízek kedvéért.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy telekre látogatásunk során főztük meg ezt az igazán laktató és egyszerű finomságot.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek