r
Nosalty Logó

Tonhalas tészta 3. - csőben sütve

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tonhalas tészta 3. - csőben sütve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 419 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1679 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 117 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    36.1 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1732.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    378 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    447 mg
  • Nátrium
    789 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    158.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    226 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    961 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 419 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    144.4 g

Zsír

  • Összesen
    110.1 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    304 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6931.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    275 mg
  • Kálcium
    1512 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    1787 mg
  • Nátrium
    3155 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    632.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    751 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    903 micro
  • K vitamin:
    161 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    700 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    629 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3843 micro
  • Lut-zea
    635 micro
Összesen 1679 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    479.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    266 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 117 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát sós, olajos vízben megfőzzük.
  2. Ezalatt az apróra vágott hagymát olajon megpirítjuk (a legjobb a tonhal olajában).
  3. Hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt, ízlés szerint lehet egy-két cikk paradicsomot is belevágni. Ezeket jól összefőzzük, fűszerezzük, végül hozzáadjuk a tonhalkonzerveket,és az egészet átrottyantjuk.
  4. A megfőtt tésztát egy olajjal csepegtetett jénai tálba halmozzuk, és ráöntjük a tonhalas mártást, majd a tésztával összekeverjük.
  5. Végül sajtot szórunk a tetejére, egy-két olívabogyóval megbolondítjuk, és mehet a sütőbe. Amíg szép piros nem lesz a teteje, addig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 421
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 28776
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 23.

Ajánló

A nagyon hal-imádók rakhatnak egész kis szardíniákat a tetejére, illetve a különböző sajtfélékkel lehet játszadozni az ízek kedvéért.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy telekre látogatásunk során főztük meg ezt az igazán laktató és egyszerű finomságot.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...