Tonhalas spárgasaláta
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
125g fehér spárga18 kcal
-
80g tonhalkonzerv158 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
15g olajbogyó17 kcal
-
3g kapor1 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
285
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
250g fehér spárga35 kcal
-
160g tonhalkonzerv317 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
30g olajbogyó35 kcal
-
6g kapor3 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
573
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
42.2g fehér spárga6 kcal
-
27g tonhalkonzerv54 kcal
-
15.2g vöröshagyma6 kcal
-
5.1g olajbogyó6 kcal
-
1g kapor0 kcal
-
6.8g citromlé1 kcal
-
2.7g olívaolaj24 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
97
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 26 g
Zsír
-
Összesen 16.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 934.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 63 mg
-
Kálcium 62 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 310 mg
-
Nátrium 449 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 199 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 215 micro
-
K vitamin: 77 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 18 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 423 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 702 micro
Összesen
285
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 52 g
Zsír
-
Összesen 32.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1868.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 126 mg
-
Kálcium 123 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 620 mg
-
Nátrium 897 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.4 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 397.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 132 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 430 micro
-
K vitamin: 154 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 132 micro
-
Kolin: 85 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 16 micro
-
β-karotin 846 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1405 micro
Összesen
573
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8.8 g
Zsír
-
Összesen 5.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 315.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 152 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 73 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 143 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 237 micro
Összesen
97
kcal
Hozzávalók
-
250 g fehér spárga
-
160 g tonhalkonzerv
-
10 db olajbogyó
-
1 citromból nyert citromlé
-
2 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A spárgát megtisztítjuk, megfőzzük. Hűlni hagyjuk, és kb. 1-2 cm-es darabokra vágjuk.
- A tonhalat lecsepegtetjük, és darabokra tördeljük.
- Egy salátástálban elvegyítjük a spárgát a tonhallal.
- A citromlevet elkeverjük az olajjal, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a hagymát és a kaprot. Ráöntjük a salátára, és jól összekavarjuk. Ha szükséges, utána ízesítünk.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 124
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 13802
- Feltöltés dátuma: 2010. június 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy nagyon egyszerű, és finom saláta spárgaszezonra.