r
Nosalty Logó

Tömör csokitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tömör csokitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1113 kcal
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 4450 kcal
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 352 kcal
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    56.2 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    605.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    171 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.6 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    424 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    416 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 1113 kcal
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.1 g

Zsír

  • Összesen
    224.9 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    852 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2422.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    513 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    683 mg
  • Nátrium
    852 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    582.5 g
  • Cukor
    413 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    389.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1696 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    356 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1665 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    382 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    554 micro
Összesen 4450 kcal
  • 3% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 352 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt 190 fokra előmelegítjük, egy hosszúkás gyümölcskenyérformát kivajazunk és sütőpapírral kibélelünk.
  2. Kézi robotgéppel habosra keverjük a vajat a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat és a vaníliát. Ha jól elkevertük, mehet bele a megolvasztott csokoládé szobahőmérsékletűre visszahűtve. Keverjük össze alaposan, de semmiképpen ne köpüljük túl. (Csupán az a cél, hogy alaposan elkeverjük, de ne kerüljön túl sok levegő bele.)
  3. Ezután következik a szódabikarbónával elkevert liszt és a forró víz felváltva, óvatosan, kanalanként.
  4. Egy sima és meglehetősen folyékony tésztát kapunk.Ezt beleöntjük a sütőformába.
  5. 30 percig sütjük 190 fokon, utána levesszük a hőfokot 170 fokra, és még20 percig sütjük. A torta belül még mindig elég ragacsos lesz, úgyhogy a beleszúrt hurkapálca nem marad teljesen tiszta.
  6. Ha kész, állítsuk egy rácsra és hagyjuk teljesen kihűlni. Ne csodálkozzunk, ha a teteje beesik kicsit, hisz ez egy puha, ragacsos tortánál előfordul.
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 134
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 29274
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Elég édesszájú vagyok, így  Nigella könyvében elsőként akadt meg a szemem ezen a tortán. Megérte, azóta is osztatlan sikert aratok ezzel a kívűl ropogós, belül ragacsos, fantasztikusan finom tortával.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...