r
Nosalty Logó

Töltött zsömle Csokoládé és rúzs konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csokoládé és rúzs
Töltött zsömle Csokoládé és rúzs konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 465 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2789 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 186 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1366.7 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    169 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    295 mg
  • Nátrium
    360 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    121 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 465 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.1 g

Zsír

  • Összesen
    107.2 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    643 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8200.2 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    1496 mg
  • Vas
    1015 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    1767 mg
  • Nátrium
    2162 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    311.8 g
  • Cukor
    157 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    726 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    450 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    127 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    276 micro
  • Kolin:
    527 mg
  • Retinol - A vitamin:
    444 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    949 micro
Összesen 2789 kcal
  • 11% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    543.1 g
  • Cink
    86 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    67 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    40 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 186 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A 6 db zsömlének (jobb, ha kicsit száraz vagy másnapos) levágjuk a tetejét. Akkora lyuk kell, hogy könnyen beletölthessük majd a túrós keveréket (kb 5-6 cm átmérő). Kiszedjük a belsejét - de ne lyukasszuk ki az alját! Félretesszük, és elkészítjük a tölteléket.
  2. Töltelék: a 3 tojássárgáját egy villával kikeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával. Utána hozzáadjuk a túrót, és jól összekeverjük (kicsit áttörjük). Beleszórjuk a mazsolát. Megkóstoljuk, mennyire édes? Ha nem eléggé, tegyünk hozzá porcukrot még, ha pedig túl édes NEM kell aggódni: a felvert tojásfehérje, amit most hozzáforgatunk, lágyítja az ízét!
  3. Utána egy edénybe öntjük a 2 dl tejet, és megforgatjuk benne a zsömléket. Körülbelül úgy, mint a tiramisunál a babapiskótát. Zsömlétől függően több tejet is felvehet (pótolni kell ilyenkor). Ha túl sokáig forgatjuk, akkor jobban szétfolyik majd a tepsin (így is finom, csak nem olyan esztétikus...), de ha csak hozzáér a tejhez, túl kemény marad. Szóval érzéssel.
  4. A zsömléket kizsírozott (vagy vajazott) tepsire rakjuk, és beletöltjük a tölteléket. A fél kg túró 6 nagy zsömlét teljesen kitölt, de vehetünk több zsömlét, akkor viszont kicsit kevesebb töltelék kerül a bele. A lényeg, hogy egyenletesen szétoszlassuk.
  5. A zsömlék tetejét is megforgatjuk a tejben, és visszahelyezzük a "kupakokat".
  6. Megkenjük a tejföllel, és 170 fokos előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük. Ennyi idő alatt összeérnek az ízek, és megbarnul a tejföl. Melegen és langyosan isteni, szobahőmérsékleten finom, hűtő hidegen pedig nem rossz (de akkor már ott a mikró!). Én tálaláskor teszek rá még tejfölt, és megszórom porcukorral:)
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1979
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 16.

Ajánló

Kitűnő, ha valaki hirtelen betoppan, és nincs mit az asztalra tenni, de remek egy tartalmas leves után is, ha nem akarunk a gombóccal bíbelődni. Én desszertként is imádom, vacsorára... Langyosan, hideg tejföllel és egy leheletnyi porcukorral...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött zsömle Csokoládé és rúzs konyhájából
Csokoládé és rúzs 5 recept

Igen, akinek ismerős... ez egy retro étel:)!! De én imádom! Mamám sokat csinált kislány koromban, mindig alig vártam, hogy elkészüljön. Akkor azt hittem, nagy ördöngösség megcsinálni, pedig nagyon egyszerű és gyors :D Jó lehet egy tartalmas leves után, vagy desszertként, kinek mi tetszik ;)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...