r
Nosalty Logó

Töltött zöldségek

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
nyultanti
Töltött zöldségek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 501 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2005 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 84 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1021.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    467 mg
  • Nátrium
    301 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    476.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    211 micro
  • β-karotin
    1092 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1606 micro
Összesen 501 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.8 g

Zsír

  • Összesen
    92.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4084.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    370 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    502 mg
  • Foszfor
    1866 mg
  • Nátrium
    1203 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    174.8 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1904.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    427 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    285 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    488 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    842 micro
  • β-karotin
    4368 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    20584 micro
  • Lut-zea
    6425 micro
Összesen 2005 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    867 micro
  • Lut-zea
    271 micro
Összesen 84 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukkinit félbevágjuk, belsejét kivájjuk. A paprikákat szintén félbevágjuk, magházát kivágjuk. A paradicsomok kalapját levágjuk, kés és kiskanál segítségével a belsejét kivájjuk, ezt félretesszük. A zöldségeket sütőfóliával bélelt vagy zsírozott tepsire állítjuk.
  2. A bulgurt dupla mennyiségű sós vízben megfőzzük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
  3. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. Serpenyőben olajat hevítünk, melyen a vöröshagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a fokhagymát is. Ha már érezzük a fokhagyma illatát, rátesszük a darált húst, sózzuk borsozzuk, puhára főzzük-pirítjuk. Közben a félretett paradicsombelsőből ízlés szerint teszünk hozzá (kb. a felét).
  4. Ha a hús megpuhult, összekeverjük a megfőtt bulgurral, majd hozzátesszük a félbevágott olajbogyókat. Megkóstoljuk, szükség szerint fűszerezzük még sóval-borssal.
  5. A tölteléket az előkészített zöldségekbe kanalazzuk (jó púposan), majd kb. 30 perc alatt a sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 792
  • Feltöltés dátuma: 2018. augusztus 21.

Ajánló

Ízlés szerint variálhatjuk a zöldségeket, amibe töltjük. Kísérletezhetünk karalábéval, padlizsánnal szezontól és ízléstől függően. Ha még variálni szeretnénk, olvaszthatunk a tetejére sajtot, tálaláskor meglocsolhatjuk tejföllel. Bulgur helyett használhatunk rizst, barna rizst, hajdinát stb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött zöldségek
nyultanti 100 recept

Tipikus kánikulai ebéd - ha azt nem számítjuk, hogy a sütőt is be kell kapcsolni hozzá. De könnyű, fűszeres, zöldséges.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...