r
Nosalty Logó

Töltött zöldségek

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
nyultanti
Töltött zöldségek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 501 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2005 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 84 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1021.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    467 mg
  • Nátrium
    301 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    476.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    211 micro
  • β-karotin
    1092 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1606 micro
Összesen 501 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.8 g

Zsír

  • Összesen
    92.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    315 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4084.8 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    370 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    502 mg
  • Foszfor
    1866 mg
  • Nátrium
    1203 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    174.8 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1904.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    427 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    285 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    238 micro
  • Kolin:
    488 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    842 micro
  • β-karotin
    4368 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    20584 micro
  • Lut-zea
    6425 micro
Összesen 2005 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    867 micro
  • Lut-zea
    271 micro
Összesen 84 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukkinit félbevágjuk, belsejét kivájjuk. A paprikákat szintén félbevágjuk, magházát kivágjuk. A paradicsomok kalapját levágjuk, kés és kiskanál segítségével a belsejét kivájjuk, ezt félretesszük. A zöldségeket sütőfóliával bélelt vagy zsírozott tepsire állítjuk.
  2. A bulgurt dupla mennyiségű sós vízben megfőzzük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
  3. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. Serpenyőben olajat hevítünk, melyen a vöröshagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a fokhagymát is. Ha már érezzük a fokhagyma illatát, rátesszük a darált húst, sózzuk borsozzuk, puhára főzzük-pirítjuk. Közben a félretett paradicsombelsőből ízlés szerint teszünk hozzá (kb. a felét).
  4. Ha a hús megpuhult, összekeverjük a megfőtt bulgurral, majd hozzátesszük a félbevágott olajbogyókat. Megkóstoljuk, szükség szerint fűszerezzük még sóval-borssal.
  5. A tölteléket az előkészített zöldségekbe kanalazzuk (jó púposan), majd kb. 30 perc alatt a sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 792
  • Feltöltés dátuma: 2018. augusztus 21.

Ajánló

Ízlés szerint variálhatjuk a zöldségeket, amibe töltjük. Kísérletezhetünk karalábéval, padlizsánnal szezontól és ízléstől függően. Ha még variálni szeretnénk, olvaszthatunk a tetejére sajtot, tálaláskor meglocsolhatjuk tejföllel. Bulgur helyett használhatunk rizst, barna rizst, hajdinát stb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött zöldségek
nyultanti 100 recept

Tipikus kánikulai ebéd - ha azt nem számítjuk, hogy a sütőt is be kell kapcsolni hozzá. De könnyű, fűszeres, zöldséges.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek