Töltött tök bulgurral
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Cecil
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
tökhöz
-
113g közönséges tök15 kcal
-
67g víz0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
83g darált sertéshús152 kcal
-
0 kcal
-
33g paradicsom6 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3g kapor1 kcal
-
33g tejföl66 kcal
bulgurhoz
Összesen
309
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
tökhöz
-
680g közönséges tök92 kcal
-
400g víz0 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
0 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
8g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
15g kapor6 kcal
-
200g tejföl396 kcal
bulgurhoz
Összesen
1856
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
tökhöz
-
28.7g közönséges tök4 kcal
-
16.9g víz0 kcal
-
1g olívaolaj9 kcal
-
3.8g vöröshagyma1 kcal
-
21.1g darált sertéshús38 kcal
-
0 kcal
-
8.4g paradicsom2 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.6g kapor0 kcal
-
8.4g tejföl17 kcal
bulgurhoz
Összesen
78
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 20.1 g
Zsír
-
Összesen 19.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1026.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 270 mg
-
Nátrium 599 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 303.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 34 micro
-
β-karotin 231 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 858 micro
-
Lut-zea 295 micro
Összesen
309
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 120.4 g
Zsír
-
Összesen 118.5 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 433 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6158.3 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 108 mg
-
Kálcium 471 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 343 mg
-
Foszfor 1618 mg
-
Nátrium 3593 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.4 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 1823.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 454 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 141 mg
-
D vitamin: 90 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 35 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 185 micro
-
Kolin: 453 mg
-
Retinol - A vitamin: 267 micro
-
α-karotin 202 micro
-
β-karotin 1386 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 1767 micro
Összesen
1856
kcal
- 6% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 260.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 152 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 77 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 59 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 217 micro
-
Lut-zea 75 micro
Összesen
78
kcal
Hozzávalók
tökhöz
-
2 kis db közönséges tök
-
4 dl víz
-
3 ek olívaolaj
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
2 közepes db paradicsom
-
2 kávéskanál só
-
bors ízlés szerint
-
5 ek kapor
-
20 dkg tejföl
bulgurhoz
Elkészítés
tökhöz
- A tököket meghámozzuk, hosszában kettévágjuk, a belsejüket kikaparjuk. A bulgurt egy tálba mérjük, és leöntjük 2 dl forró vízzel.
- A töltelékhez a zsiradékon lepirítjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a húst, tovább pirítjuk. Megszórjuk őrölt pirospaprikával, felöntjük vízzel, és beletesszük a kockára vágott paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt 15-20 percig pároljuk.
- Összekeverjük a beáztatott bulgurral, öt percig még főzzük fedő nélkül.
- A végén beleszórjuk az apróra vágott kaprot (4-5 szálat tegyünk félre a díszítéshez). Egy vékonyan kiolajozott tepsibe tesszük a megtöltött tököket, öntsünk alá egy kis vizet. A tetejére tejfölt kanalazunk, a maradék kaporral díszítjük.
- Alufóliával lefedve megsütjük. Az utolsó 5 percben levesszük a fóliát.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 20x30
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3378
- Feltöltés dátuma: 2015. június 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Cecil
11 recept
A megszokott rizst lecseréltem bulgurrra a töltelékben. A bulgur egy lassan felszívódó, egészséges szénhidrát.