Töltött patisszon Pogácsa konyhájából
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes
Hozzávalók
344
Kalória
37.3g
Fehérje
14.8g
Szénhidrátok
15.5g
Zsír
362.5g
Víz
100.5g
Koleszterin
4.3g
Rost
6.9g
Cukor
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
344
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
686
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.3 g
Zsír
-
Összesen 15.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 101 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 807.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 99 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 103 mg
-
Foszfor 379 mg
-
Nátrium 182 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.8 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
Víz
-
Összesen 362.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 57 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 83 micro
-
Kolin: 108 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 472 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4573 micro
Összesen
344
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 74.7 g
Zsír
-
Összesen 31 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 201 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1614.5 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 199 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 207 mg
-
Foszfor 759 mg
-
Nátrium 365 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.7 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 9 mg
Víz
-
Összesen 725 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 106 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 114 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 167 micro
-
Kolin: 216 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 944 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9147 micro
Összesen
686
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 135 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 60.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 765 micro
Összesen
57
kcal
Elkészítés
- A patisszon héját nem kevés munkával lefarigcsáljuk. Kivágjuk a tetejét, és kivájjuk a belét, amennyire csak tudjuk, vigyázva, hogy a falát meg ne sértsük. Bő, enyhén sós, lobogó forró vízben, amibe egy kanál ecetet is teszünk, 5 percig főzzük, lecsorgatjuk fejre állítva.
- A hagymát és a fokhagymát felkockázzuk, egy kevés olajon üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a darált pulykahúst, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a kakukkfüvet, és kavargatva gyakorlatilag készre pirítgatjuk. Megízesítjük reszelt citromhéjjal, és belecsorgatjuk citrom levének kb. a felét. Ez ízlés kérdése, hogy mennyire domináljon benne a citrom.
- Egy fedeles jénait kikenünk egy kevéske olajjal, belerakjuk a kivájt, megabált patisszont. Jó szorosan megtömködjük a húsos raguval. Egy pici olajat csorgatunk a patisszonra, aláöntünk 1-2 kanál vizet, lefedjük.
- Előmelegített sütőben megsütjük, a végén levesszük pár percre a fedelét, hogy színt kapjon.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 30 perc
- Főzés ideje: 5 perc
- Sütés ideje: 25 perc
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20
A szomszédasszonyomtól kaptam egy szép, friss patisszont. A neten találtam több töltött patisszon receptet, ezeket összevariálva született ez a finom ebéd.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!