r
Nosalty Logó

Töltött patisszon Pogácsa konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Pogácsa
Töltött patisszon Pogácsa konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 344 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 686 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 57 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    807.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    379 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    362.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    472 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4573 micro
Összesen 344 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.7 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1614.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    759 mg
  • Nátrium
    365 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    725 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    944 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9147 micro
Összesen 686 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    765 micro
Összesen 57 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A patisszon héját nem kevés munkával lefarigcsáljuk. Kivágjuk a tetejét, és kivájjuk a belét, amennyire csak tudjuk, vigyázva, hogy a falát meg ne sértsük. Bő, enyhén sós, lobogó forró vízben, amibe egy kanál ecetet is teszünk, 5 percig főzzük, lecsorgatjuk fejre állítva.
  2. A hagymát és a fokhagymát felkockázzuk, egy kevés olajon üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a darált pulykahúst, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a kakukkfüvet, és kavargatva gyakorlatilag készre pirítgatjuk. Megízesítjük reszelt citromhéjjal, és belecsorgatjuk citrom levének kb. a felét. Ez ízlés kérdése, hogy mennyire domináljon benne a citrom.
  3. Egy fedeles jénait kikenünk egy kevéske olajjal, belerakjuk a kivájt, megabált patisszont. Jó szorosan megtömködjük a húsos raguval. Egy pici olajat csorgatunk a patisszonra, aláöntünk 1-2 kanál vizet, lefedjük.
  4. Előmelegített sütőben megsütjük, a végén levesszük pár percre a fedelét, hogy színt kapjon.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3629
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött patisszon Pogácsa konyhájából
Pogácsa 391 recept

A szomszédasszonyomtól kaptam egy szép, friss patisszont. A neten találtam több töltött patisszon receptet, ezeket összevariálva született ez a finom ebéd.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...