Töltött patisszon Pogácsa konyhájából
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
344
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
686
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 37.3 g
Zsír
-
Összesen 15.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 101 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 807.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 99 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 103 mg
-
Foszfor 379 mg
-
Nátrium 182 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.8 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 362.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 57 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 83 micro
-
Kolin: 108 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 472 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4573 micro
Összesen
344
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 74.7 g
Zsír
-
Összesen 31 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 201 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1614.5 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 69 mg
-
Kálcium 199 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 207 mg
-
Foszfor 759 mg
-
Nátrium 365 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.7 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 725 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 106 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 114 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 167 micro
-
Kolin: 216 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 944 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9147 micro
Összesen
686
kcal
- 9% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 135 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 63 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 79 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 765 micro
Összesen
57
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A patisszon héját nem kevés munkával lefarigcsáljuk. Kivágjuk a tetejét, és kivájjuk a belét, amennyire csak tudjuk, vigyázva, hogy a falát meg ne sértsük. Bő, enyhén sós, lobogó forró vízben, amibe egy kanál ecetet is teszünk, 5 percig főzzük, lecsorgatjuk fejre állítva.
- A hagymát és a fokhagymát felkockázzuk, egy kevés olajon üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a darált pulykahúst, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a kakukkfüvet, és kavargatva gyakorlatilag készre pirítgatjuk. Megízesítjük reszelt citromhéjjal, és belecsorgatjuk citrom levének kb. a felét. Ez ízlés kérdése, hogy mennyire domináljon benne a citrom.
- Egy fedeles jénait kikenünk egy kevéske olajjal, belerakjuk a kivájt, megabált patisszont. Jó szorosan megtömködjük a húsos raguval. Egy pici olajat csorgatunk a patisszonra, aláöntünk 1-2 kanál vizet, lefedjük.
- Előmelegített sütőben megsütjük, a végén levesszük pár percre a fedelét, hogy színt kapjon.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3629
- Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Pogácsa
391 recept
A szomszédasszonyomtól kaptam egy szép, friss patisszont. A neten találtam több töltött patisszon receptet, ezeket összevariálva született ez a finom ebéd.