Töltött padlizsán kaliforniai paprikával
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Csóti Heni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
400g padlizsán95 kcal
-
150g darált sertéshús273 kcal
-
25 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
15g szezámliszt57 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
Összesen
594
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
800g padlizsán190 kcal
-
300g darált sertéshús546 kcal
-
49 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
30g szezámliszt115 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
Összesen
1187
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
46.3g padlizsán11 kcal
-
17.4g darált sertéshús32 kcal
-
3 kcal
-
5.2g vöröshagyma2 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
3.2g tojás4 kcal
-
1.7g szezámliszt7 kcal
-
11.6g paradicsom2 kcal
-
0.9g olívaolaj8 kcal
Összesen
69
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 45.7 g
Zsír
-
Összesen 29.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 185 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1156.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 119 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 167 mg
-
Foszfor 649 mg
-
Nátrium 169 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.1 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 692.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 241 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 146 mg
-
D vitamin: 47 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 166 micro
-
Kolin: 217 mg
-
Retinol - A vitamin: 46 micro
-
α-karotin 120 micro
-
β-karotin 2034 micro
-
β-crypt 464 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 432 micro
Összesen
594
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 91.3 g
Zsír
-
Összesen 58.5 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 369 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2312.6 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 78 mg
-
Kálcium 238 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 335 mg
-
Foszfor 1298 mg
-
Nátrium 337 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.2 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 1385.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 481 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 293 mg
-
D vitamin: 94 micro
-
K vitamin: 62 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 29 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 331 micro
-
Kolin: 434 mg
-
Retinol - A vitamin: 92 micro
-
α-karotin 240 micro
-
β-karotin 4068 micro
-
β-crypt 928 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 863 micro
Összesen
1187
kcal
- 6% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 3.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 133.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 80.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 236 micro
-
β-crypt 54 micro
-
Likopin 298 micro
-
Lut-zea 50 micro
Összesen
69
kcal
Hozzávalók
-
2 db padlizsán
-
30 dkg darált sertéshús
-
1 közepes db piros kaliforniai paprika
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
petrezselyem ízlés szerint
-
1 db tojás
-
2 ek szezámliszt
-
2 db paradicsom
-
2 ek olívaolaj
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük.
- A padlizsánt megtisztítjuk, végeit levágjuk, és hosszanti irányba félbevágjuk, kibelezzük, a beleit apró kockákra felvágjuk, és besózzuk.
- A hagymát felkockázzuk, és olíván megpirítjuk, hozzáadjuk a felkockázott kaliforniai paprikát, majd a kicsavart padlizsán belsejét, pár perc pirítás után az áttört fokhagymát, majd kb. 1-2 percig még pároljuk.
- A darált húst kevés olíván elkezdjük pirítani pár percig, amíg elfővi a levét, majd sóval, borssal ízesítjük, félretesszük.
- A húshoz hozzáadjuk a párolt zöldségeket, és még ízesíthetjük sóval, borssal, petrezselyemmel.
- Hozzáadjuk a tojást és a szezámlisztet, jól összedolgozzuk, kész a töltelék.
- Megtöltjük a padlizsánhéjakat. A tetejükre teszünk paradicsomkarikákat.
- A tepsi alját nagyon vékonyan megkenjük olívával, és belehelyezzük a megtöltött padlizsánokat, nem fedjük le.
- Előmelegített sütőben készre sütjük. Akkor jó, ha a héja is már puha.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 12 alkalommal
- Receptkönyvben: 100
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 9360
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Csóti Heni
61 recept
Ez a kedvenc töltött padlizsán receptem, paleozok, és ezt a Paleolit Szakácskönyvből vettem, azóta mindig így készítem, érdemes kipróbálni.