Töltött knédli
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
150g burgonya87 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
50g rétesliszt182 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
150g sertéshús249 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
3g paprikakrém0 kcal
-
50g zöldpaprika8 kcal
-
0g só0 kcal
A körethez (pirított gomba)
-
200g gomba43 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
A tálaláshoz
-
5g zsemlemorzsa20 kcal
-
10g vaj72 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
1293
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
300g burgonya173 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
100g rétesliszt364 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
300g sertéshús498 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
5g paprikakrém0 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
0g só0 kcal
A körethez (pirított gomba)
-
400g gomba85 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
A tálaláshoz
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
-
20g vaj143 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
2585
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
17g burgonya10 kcal
-
3.1g tojás4 kcal
-
5.7g rétesliszt21 kcal
-
0g só0 kcal
A töltelékhez
-
17g sertéshús28 kcal
-
5.1g vöröshagyma2 kcal
-
2.4g napraforgó olaj21 kcal
-
0.3g paprikakrém0 kcal
-
5.7g zöldpaprika1 kcal
-
0g só0 kcal
A körethez (pirított gomba)
-
22.7g gomba5 kcal
-
5.1g vöröshagyma2 kcal
-
2.8g vaj20 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
A tálaláshoz
-
0.6g zsemlemorzsa2 kcal
-
1.1g vaj8 kcal
-
11.3g tejföl22 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
146
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 53.2 g
Zsír
-
Összesen 85.5 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 320 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1390.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 88 mg
-
Kálcium 192 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 118 mg
-
Foszfor 781 mg
-
Nátrium 198 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.1 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 588.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 413 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 65 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 18 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 106 micro
-
Kolin: 243 mg
-
Retinol - A vitamin: 398 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 168 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 288 micro
Összesen
1293
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 106.3 g
Zsír
-
Összesen 170.9 g
-
Telített zsírsav 72 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 67 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 641 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2780.4 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 177 mg
-
Kálcium 385 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 237 mg
-
Foszfor 1563 mg
-
Nátrium 397 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 164.3 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 1177.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 825 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 132 mg
-
D vitamin: 130 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 36 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 213 micro
-
Kolin: 486 mg
-
Retinol - A vitamin: 795 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 335 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 576 micro
Összesen
2585
kcal
- 7% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 9.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 157.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 22 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 89 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 47 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 33 micro
Összesen
146
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
30 dkg burgonya
-
1 db tojás
-
10 dkg rétesliszt
-
só ízlés szerint
A töltelékhez
-
30 dkg sertéshús
-
1 db vöröshagyma
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
1 ek paprikakrém
-
1 db zöldpaprika
-
só ízlés szerint
A körethez (pirított gomba)
-
40 dkg gomba
-
1 db vöröshagyma
-
5 dkg vaj
-
só ízlés szerint
A tálaláshoz
-
1 dkg zsemlemorzsa
-
2 dkg vaj
-
2 dl tejföl
-
petrezselyem ízlés szerint
Elkészítés
A tésztához
- Kockára aprítjuk a hagymát és a húst, apró kockára.
- Az olajon megfuttatjuk a hagyma felét, hozzáadjuk a húst, pirítjuk.
- Kevés vízzel felöntjük, hozzáadjuk a paprikakrémet, az apróra vágott zöldpaprikát, sózzuk.
- Puhára fűzzük, hűlni hagyjuk.
- A krumplit sós vízben, héjában megfőzzük.
- Még langyosan áttörjük a tojással, sóval és liszttel tésztát gyúrunk belőle.
- A tésztát centi vastag téglalappá nyújtjuk és egy, a méreténél nagyobb alufóliára tesszük, keresztben fekszik előttünk.
- A magunk felé eső szélén, de nem a legszélén hurka formájában ráhelyezzük a tölteléket, és amennyire lehet összetömörítjük.
- A tésztábal a töltelék köré hengert formálunk, széleit összenyomjuk.
- Ráhajtjuk az alufóliát, a végeit összecsavarjuk.
- Forró, sós vízben 15 percig főzzük.
- Amíg fő, elkészítjük a pirított gombát: a vajat megolvasztjuk, megpirítjuk rajta a másik fej apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a durvára aprított gombát, megpirítjuk, míg a leve elfő, sót adunk hozzá és frissen vágott petrezselyemzöldet.
- Egy serpenyőben vajat olvasztunk és rádobjuk a zsemlemorzsát, megpirítjuk.
- A megfőtt knédlit kitekerjük a fóliából és a zsemlemorzsába forgatjuk.
- Szeletelve tálra rakjuk.
- Mellé a gombát.
- 2 dl kevés sóval fölforralt tejfölt öntünk rá.
- Borsot darálunk és friss petrezselyemmel még átszórjuk.
- Receptkönyvben: 190
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 32280
- Feltöltés dátuma: 2008. november 14.
Ajánló
Azt hiszem, az étel magáért beszél! Isteni!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Harmathy Ildikó
313 recept
Ez a receptem is a változatosság igényével készült. Nagyanyám gyakran készített krumpligombócot köretnek pl. a vadas mellé. Úgy nézett ki, mint a szilvásgombóc, csak nem volt benne szilva. Vagyis egy kerekre formázott krumplinudli (azt gondolom, ez az eredeti knédli), amit ő köretként is pirított zsemlemorzsába forgatott. A cseheknél manapság nem gombócot formálnak, hanem rudat, amit aztán acélszállal vagy éles késsel darabolnak. Aztán meg másfajta knédlik is vannak: krumpli helyett kenyér, stb.