r
Nosalty Logó

Töltött knédli

0,0

0 ÉRTÉKELÉS8 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Harmathy Ildikó
Töltött knédli
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A körethez (pirított gomba)

A tálaláshoz

1293
Kalória
53.2g
Fehérje
82.1g
Szénhidrátok
85.5g
Zsír
588.6g
Víz
320.3g
Koleszterin
8g
Rost
13.2g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A körethez (pirított gomba)

A tálaláshoz

Összesen 1293 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A körethez (pirított gomba)

A tálaláshoz

Összesen 2585 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A körethez (pirított gomba)

A tálaláshoz

Összesen 146 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.2 g

Zsír

  • Összesen
    85.5 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1390.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    781 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    588.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    413 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    243 mg
  • Retinol - A vitamin:
    398 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 1293 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.3 g

Zsír

  • Összesen
    170.9 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    641 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2780.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    385 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    1563 mg
  • Nátrium
    397 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    1177.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    825 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    130 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    486 mg
  • Retinol - A vitamin:
    795 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    335 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    576 micro
Összesen 2585 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 146 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Kockára aprítjuk a hagymát és a húst, apró kockára.
  2. Az olajon megfuttatjuk a hagyma felét, hozzáadjuk a húst, pirítjuk.
  3. Kevés vízzel felöntjük, hozzáadjuk a paprikakrémet, az apróra vágott zöldpaprikát, sózzuk.
  4. Puhára fűzzük, hűlni hagyjuk.
  5. A krumplit sós vízben, héjában megfőzzük.
  6. Még langyosan áttörjük a tojással, sóval és liszttel tésztát gyúrunk belőle.
  7. A tésztát centi vastag téglalappá nyújtjuk és egy, a méreténél nagyobb alufóliára tesszük, keresztben fekszik előttünk.
  8. A magunk felé eső szélén, de nem a legszélén hurka formájában ráhelyezzük a tölteléket, és amennyire lehet összetömörítjük.
  9. A tésztábal a töltelék köré hengert formálunk, széleit összenyomjuk.
  10. Ráhajtjuk az alufóliát, a végeit összecsavarjuk.
  11. Forró, sós vízben 15 percig főzzük.
  12. Amíg fő, elkészítjük a pirított gombát: a vajat megolvasztjuk, megpirítjuk rajta a másik fej apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a durvára aprított gombát, megpirítjuk, míg a leve elfő, sót adunk hozzá és frissen vágott petrezselyemzöldet.
  13. Egy serpenyőben vajat olvasztunk és rádobjuk a zsemlemorzsát, megpirítjuk.
  14. A megfőtt knédlit kitekerjük a fóliából és a zsemlemorzsába forgatjuk.
  15. Szeletelve tálra rakjuk.
  16. Mellé a gombát.
  17. 2 dl kevés sóval fölforralt tejfölt öntünk rá.
  18. Borsot darálunk és friss petrezselyemmel még átszórjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 45 perc

Ez a receptem is a változatosság igényével készült. Nagyanyám gyakran készített krumpligombócot köretnek pl. a vadas mellé. Úgy nézett ki, mint a szilvásgombóc, csak nem volt benne szilva. Vagyis egy kerekre formázott krumplinudli (azt gondolom, ez az eredeti knédli), amit ő köretként is pirított zsemlemorzsába forgatott. A cseheknél manapság nem gombócot formálnak, hanem rudat, amit aztán acélszállal vagy éles késsel darabolnak. Aztán meg másfajta knédlik is vannak: krumpli helyett kenyér, stb.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Tippek, hogy gyönyörűen virágozzon a magnóliád

A magnólia tavasszal az egyik leglátványosabb növény: virágzásakor meseszép színekbe borítja a kerteket és utcákat. Ha te is szeretnéd, hogy ez a varázslatos fa a saját kerted éke legyen, mutatjuk, hogyan válassz, ültess és gondozz magnóliát könnyedén!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!