r
Nosalty Logó

Töltött karalábé ahogy Esztella készíti

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Esztella22
Töltött karalábé ahogy Esztella készíti
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A burgonyapüréhez

A zöldségekhez

A tálaláshoz

489
Kalória
19.6g
Fehérje
55.1g
Szénhidrátok
21.9g
Zsír
465.9g
Víz
43.4g
Koleszterin
14.5g
Rost
15.7g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A burgonyapüréhez

A zöldségekhez

A tálaláshoz

Összesen 489 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A burgonyapüréhez

A zöldségekhez

A tálaláshoz

Összesen 1958 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A burgonyapüréhez

A zöldségekhez

A tálaláshoz

Összesen 55 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1617 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    324 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    327 mg
  • Nátrium
    828 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    465.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    910 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    157 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    159 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    3095 micro
  • β-karotin
    7857 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1025 micro
Összesen 489 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    78.5 g

Zsír

  • Összesen
    87.7 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6467.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    1295 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    493 mg
  • Foszfor
    1310 mg
  • Nátrium
    3311 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    220.6 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

Víz

  • Összesen
    1863.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3641 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    626 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    636 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    480 micro
  • Kolin:
    264 mg
  • Retinol - A vitamin:
    506 micro
  • α-karotin
    12378 micro
  • β-karotin
    31427 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    4100 micro
Összesen 1958 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    53.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    355 micro
  • β-karotin
    900 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 55 kcal

Elkészítés

A burgonyapüréhez

  1. A meghámozott burgonyát felkockázva, sós vízbenpuhára főzzük.
  2. Répát meghámozzuk,felkarikázzuk. Díszítésnek 2 db meghámozott répát egészben hagyunk.
  3. Karalábét is meghámozzuk, majd félbeelvágjuk.
  4. A karalábé közepébe mélyedést készítünk egy fagyiadagolókanál segítségévelúgy, hogy 1x1 cm vastag maradjon a karalábé széle. Ezután sós vízben puhára főzzük a karalábét és az egészben hagyott sárgarépát.
  5. A karalábégolyókatés a felkarikázott répát dinszteljük, majd felöntjük zöldség alaplével, ezt 10 percig főzzük. Ezután hozzáadjuk a tejszínt,felforralásig főzzük.
  6. A puhára főtt burgonyából pürét készítünk.
  7. A szezámmagot és a felkarikázottújhagymát külön-külön kissé megpirítjuk.
  8. A karalábét megtöltjük pürével, tetejét megszórjuk pirított újhagymával és szezámmaggal.
  9. A tejszínes öntetet és az egészben főtt sárgarépát a töltött karalábé mellé tesszük,apró, kockára vágott sonkával tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 20 perc

Egy régi újságban találtam, kb. vagy 6 éve készülök rá, hogy elkészítsem... Nos, ma elkészítettem. NAGYON FINOM!:)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!