r
Nosalty Logó

Töltött gombafejek Csilldikó konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csilldikó
Töltött gombafejek Csilldikó konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 1514 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 6054 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 314 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.1 g

Zsír

  • Összesen
    110.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1959.8 g
  • Cink
    165 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    130 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    432 mg
  • Nátrium
    904 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    190.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    193 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    76 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    569 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    756 micro
Összesen 1514 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    164.4 g

Zsír

  • Összesen
    441.4 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    163 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    132 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7839 g
  • Cink
    659 mg
  • Szelén
    204 mg
  • Kálcium
    819 mg
  • Vas
    521 mg
  • Magnézium
    243 mg
  • Foszfor
    1727 mg
  • Nátrium
    3615 mg
  • Réz
    28 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    361.3 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    761.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    344 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    141 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    774 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    66 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    303 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    513 micro
  • Kolin:
    428 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2274 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3025 micro
Összesen 6054 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    406.4 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    16 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 314 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A túrókat, a fűszereket és az apróra vágott petrezselymet jól összedolgozzuk, és betesszük a hűtőbe.
  2. Közben megszabadítjuk a tönkjétől és megpucoljuk a gombafejeket, majd előkészítjük a panírhoz a dolgokat. (Én kis uzsonna zacskókat szoktam használni a gomba vagy más zöldség és a csirkecomb, -szárny panírozásához, meglátjátok, sokkal egyszerűbb, és jobban be is fedi, ráadásul nem kell mosogatni után. :))
  3. Tehát a lisztet és a zsemlemorzsát beleöntjük a külön zacskóba, a tojást felverjük.
  4. Elővesszük a masszánkat, és egy villa segítségével finoman jól beletunkoljuk a gombák belsejébe, majd ha készen vannak, egy párat (ötöt) beledobunk a lisztbe, befogjuk a zacskó tetejét, és összeforgatjuk, mehet a tojásba, utána a zsemlemorzsába ugyanígy.
  5. Forró olajban aranybarnára sütjük, rizzsel és tartármártással tálaljuk, jó étvágyat!
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 45 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3756
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csilldikó 15 recept

Sajna a családban csak én szeretem, de ha rántott husi lesz az ebéd, gyakran megengedem magamnak, hogy én inkább ezt választom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...