r
Nosalty Logó

Töltött dagadó 7. - mexikói keverékkel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
pötyi64
Töltött dagadó 7. - mexikói keverékkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 39% Zsír
Összesen 1407 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 39% Zsír
Összesen 5621 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 39% Zsír
Összesen 373 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.3 g

Zsír

  • Összesen
    126.2 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    582.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    354 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 1407 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.3 g

Zsír

  • Összesen
    504.7 g
  • Telített zsírsav
    181 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    374 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2330.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    381 mg
  • Nátrium
    1414 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    538.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    325 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    594 micro
Összesen 5621 kcal
  • 11% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 373 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mexikói keveréket megfőzzük. Előkészítjük a sertésdagadót a töltéshez: a közepét, amennyire tudjuk, éles késsel, óvatosan szétvágjuk. Kívülről besózzuk.
  2. Elkészítjük a tölteléket: a kenyérszeleteket vagy zsemléket meleg vízben megáztatjuk, jól kinyomkodjuk. Beletesszük egy nagyobb tálba, ráöntjük a mexikóit, ráütjük a 2 tojást, összekeverjük, majd a fenti fűszerekkel ízesítjük.
  3. A tölteléket jól összedolgozzuk. Megtöltjük a dagadót. Zsírozott tepsibe tesszük.
  4. A hús tetejét megszórjuk egy kevés borssal, egy kevés ételízesítővel, majd ráreszeljük a 3 gerezd fokhagymát. Ha marad töltelék, a hús mellé halmozzuk, és megszórjuk a tetejét zsemlemorzsával.
  5. Végül a tepsibe öntünk egy kevés vizet, és teljesen lefedjük alufóliával. 1-1,5 órát sütjük, majd levesszük a fóliát, meglocsoljuk kevés tejjel, és rápirítunk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 11007
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 21.

Ajánló

Ajánlok mellé petrezselymes rizst vagy krumplipürét és paradicsomos hagymasalit. Javaslat: a hús töltéséhez műanyag tortadíszítő tartályt használtam.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
pötyi64 57 recept

Tévedésből a mélyhűtőből rossz csomag húst vettem ki, és végül ezt hoztam ki belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...