r
Nosalty Logó

Töltött csirkemell ratatouille-val

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Évi néni
Töltött csirkemell ratatouille-val
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A töltött húshoz

A ratatouille-hoz

Összesen 925 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A töltött húshoz

A ratatouille-hoz

Összesen 2776 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A töltött húshoz

A ratatouille-hoz

Összesen 90 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.3 g

Zsír

  • Összesen
    41.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    324 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2399.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    974 mg
  • Nátrium
    950 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.9 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    794.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    212 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    324 micro
  • Kolin:
    417 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    2165 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    10461 micro
Összesen 925 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    210.8 g

Zsír

  • Összesen
    125.6 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    972 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7199.4 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    525 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    649 mg
  • Foszfor
    2922 mg
  • Nátrium
    2850 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    206.7 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    77 mg

VÍZ

  • Összesen
    2383.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    850 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    635 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    331 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    973 micro
  • Kolin:
    1252 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    547 micro
  • β-karotin
    6494 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    31384 micro
Összesen 2776 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    78 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    253 micro
  • Lut-zea
    1027 micro
Összesen 90 kcal

Hozzávalók

A töltött húshoz

A ratatouille-hoz

Elkészítés

A töltött húshoz

  1. A csirkemellet filézőkéssel rétegenként elvágva kinyitjuk egy nagyobb lappá.Ahús belsejét enyhénsózzuk,borsozzuk.
  2. Egy serpenyőben 10 dkg zöldborsót 1 kanál olajon 2 perc alatt megpárolunk, ráöntünk egy felvert, enyhén sózott tojást, és fedő alatt éppen annyira sütjük meg, hogy csak megszilárduljon.
  3. Ezt a kis lepénykét rácsúsztatjuk a hússzeletre, feltekerjük azt, és körbetekerjük bacon-nel. Tálba egymás mellé fektetjük mindhárom tekercset.
  4. A zöldségeket megmossuk, szárazra töröljük, felkarikázzuk kb. 0,5 cm vastagra. Lefektetve picit megsózzuk, és megszórjuk provance-i fűszerkeverékkel.
  5. A húst körberakjuk az élére állított zöldségkarikákkal, kitöltve a tálat. Váltakozva tesszük mindegyiket, így szép színes lesz az étel. Tetejét meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk petrezselyemmel és bazsalikommal.
  6. A tálat lefedjük fóliával, és 180 fokos sütőbe toljuk kb. 30 percre, majd levéve a fóliát grill alatt egy kicsit megpirítjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 147
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6550
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött csirkemell ratatouille-val
Évi néni 1830 recept

Ma ilyen hangulatom volt, így egyszerre elkészíthettem a húst és a köretnek szánt ételt. A nagy melegben senki sem áll szívesen a tűzhely mellett.

Hozzávalók

A töltött húshoz

A ratatouille-hoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...