Tolcsvai aprópecsenye
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Durcsó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 14% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
833
kcal
- 14% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
4997
kcal
- 14% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
191
kcal
- 14% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 57 g
Zsír
-
Összesen 33.1 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 179 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1413.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 80 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 523 mg
-
Nátrium 679 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 252.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 96 micro
Összesen
833
kcal
- 14% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 341.8 g
Zsír
-
Összesen 198.8 g
-
Telített zsírsav 62 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 58 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 1076 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8482.2 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 480 mg
-
Kálcium 308 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 432 mg
-
Foszfor 3136 mg
-
Nátrium 4073 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 401.9 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 1516 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 186 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 123 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 77 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 314 micro
-
Kolin: 461 mg
-
Retinol - A vitamin: 186 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 578 micro
Összesen
4997
kcal
- 14% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.2 g
Zsír
-
Összesen 7.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 328.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 158 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
191
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A bacont kockákra vagy csíkokra vágjuk, majd az olívaolajban jó pörcösre pirítjuk, és a zsírból jénaiba szedjük.
- A lisztből, a tojásból, kis sóból és vízből szaggatható nokedlitésztát keverünk, enyhén sós vízben kifőzzük.
- A nokedlit a baconre szedjük, rámerjük a maradék zsír felét, és óvatosan összekeverjük.
- A pulykát felkockázzuk, és a maradék zsíron megpirítjuk, közben sózzuk-borsozzuk.
- Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott kolbászt, megszórjuk köménymaggal, a zúzott fokhagymával, beletesszük a paprikakrémet, majd felöntjük a fehéborral, és puhára dinszteljük a húst. Ha levét elfőné, vízzel és borral pótoljuk.
- Mikor már majdnem kész, rátesszük a gombát is, és még kicsit együtt pároljuk a hússal.
- A baconös nokedlivel és könnyű salátával tálaljuk.
- Receptkönyvben: 649
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 22
- Össznézettség: 64528
- Feltöltés dátuma: 2011. május 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Durcsó
160 recept
Találtam a frigóban valami ősidőkből származó pulykamellfilé-darabot, azzal kellett kezdeni valamit. A receptet az Új idők régi receptjei (Glória Kiadó, 2007) című könyvben találtam, Marton Ágnes küldte be, aki ugyan nem tudom, kicsoda, de az étek fantörpikus. Igazi magyaros, ebben aztán minden van, jól is laktunk vele!