r
Nosalty Logó

Tökmagos pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ze(n)derta
Tökmagos pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 947 kcal
  • 11% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 7565 kcal
  • 11% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 347 kcal
  • 11% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    50 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1739.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    595 mg
  • Nátrium
    731 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 947 kcal
  • 11% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    208.8 g

Zsír

  • Összesen
    400.1 g
  • Telített zsírsav
    188 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    416 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13916.3 g
  • Cink
    60 mg
  • Szelén
    151 mg
  • Kálcium
    1052 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    1950 mg
  • Foszfor
    4762 mg
  • Nátrium
    5850 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    31 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    850.3 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    148 mg

VÍZ

  • Összesen
    482.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    579 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    76 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    907 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    561 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1949 micro
Összesen 7565 kcal
  • 11% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    640.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 347 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, sózzukés elmorzsoljuk benne a pálmazsírt.
  2. A tökmagot durvára vágjuk és a liszthez keverjük, a közepébe mélyedést készítünk.
  3. Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk a cukorral és a tejföllel együtt rugalmas tésztát gyúrunk.
  4. Cipót formálunk belőle, amit belisztezünk és egy konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a kétszeresére kelesztjük.
  5. Lisztezett sodródeszkán kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát és késsel berácsozzuk a tetejét, majd egymáshoz jó szorosan kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és enyhén zsírozott tepsibe tesszük.
  6. A tetejét megkenjük a felvert tojással és sütés előtt még legalább 20 percet kelesztjük.
  7. Előmelegített, 180 C-os sütőben kb. 10 perc alatt szép pirosra sütjük.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 137
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 36881
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tökmagos pogácsa
ze(n)derta 188 recept

Ha a fenti mennyiségű tökmagot különböző olajos magvak (napraforgómag, tökmag, szezámmag, lenmag) keverékével helyettesítjük, akkor bárkivel könnyen "megetethetjük", hogy tepertős pogácsával van dolga ;-).

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...