adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
250g közönséges tök34 kcal
-
85g citrom13 kcal
-
125g nádcukor475 kcal
-
13g víz0 kcal
Összesen
522
kcal
- 1% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
1000g közönséges tök135 kcal
-
340g citrom52 kcal
-
500g nádcukor1900 kcal
-
50g víz0 kcal
Összesen
2087
kcal
- 1% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
52.9g közönséges tök7 kcal
-
18g citrom3 kcal
-
26.5g nádcukor101 kcal
-
2.6g víz0 kcal
Összesen
111
kcal
- 1% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.4 g
Zsír
-
Összesen 0.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 317.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 153 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 50 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 133.7 g
-
Cukor 128 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 221.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 58 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 161 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 520 micro
Összesen
522
kcal
- 1% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 2.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1271 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 612 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 202 mg
-
Foszfor 276 mg
-
Nátrium 160 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 534.8 g
-
Cukor 510 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 886.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 233 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 160 micro
-
Kolin: 71 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 644 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2079 micro
Összesen
2087
kcal
- 1% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.5 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 67.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 15 mg
-
Nátrium 8 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.3 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 110 micro
Összesen
111
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tököt, vagy cukkinit meghámozzuk, éslegyaluljuk.
- A citromokat megmossuk, majd 2-3 mm-es szeletekre, azokat pedig csíkokra vágjuk.
- 0,5 dl vízzel szirupot főzünk a cukorból, majd ha forr, beletesszük a citromot és kevergetve kb. 10 percig együtt főzzük.
- Először habot vet, de ennyi idő alatt nagyjából elfövi a habját.
- Beletesszük a gyalult tököt, és állandó kevergetés közben még 10 percig főzzük.
- Azon forrón kisebb, sterilizált üvegekbe tesszük, lezárjuk, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
- Receptkönyvben: 191
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 45929
- Feltöltés dátuma: 2009. július 07.
Ajánló
Az üveg fedele alá én celofánt is szoktam rakni, mégpedig úgy, hogy a szalicilt a két réteg közé teszem. Így gyakorlatilag megóvja a befőttet a kívülről jövő fertőzéstől, de mégsem kell megennünk a tartósítószert.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
ze(n)derta
188 recept
A citrom savanyú íze jól átjárja a semleges ízű tököt, így a végén egy nagyon kellemes dzsemet kapunk.