r
Nosalty Logó

Tojásos-zöldséges egyveleg -Parasztreggeli 3.

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tojásos-zöldséges egyveleg -Parasztreggeli 3.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 693 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 693 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 99 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.2 g

Zsír

  • Összesen
    44.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    422 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2552.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    439 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    476 mg
  • Nátrium
    1524 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    461.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    415 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    318 mg
  • Retinol - A vitamin:
    311 micro
  • α-karotin
    229 micro
  • β-karotin
    1129 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1017 micro
Összesen 693 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.2 g

Zsír

  • Összesen
    44.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    422 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2552.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    439 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    476 mg
  • Nátrium
    1524 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    461.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    415 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    318 mg
  • Retinol - A vitamin:
    311 micro
  • α-karotin
    229 micro
  • β-karotin
    1129 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1017 micro
Összesen 693 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    733 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 99 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olajon megpároljuk a csíkokra vágott hagymát. Hozzádobjuk a felkockázott fokhagymát, a szintén kockára vágott zöldpaprikát és paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk. Megfonnyasztjuk ezt a keveréket, rádobunk egy jó adag felaprított petrezselymet, és a 2-3 karika csípős paprikát.
  2. Amikor szépen összeértek az ízek, készen is van.
  3. Egy hőálló tálkát kibélelünk a sonkával, ráöntjük ezt a zöldségegyveleget, és két mélyedést csinálunk a közepébe. Beleütjük a tojásokat, és csilivel picit megszórjuk.
  4. Hideg sütőbe tesszük, és 180 fokon addig sütjük, amíg a tojásfehérje megsül.
  5. Ha kész, reszelhetünk egy kevés sajtot a tetejére. Abban a tálban tálaljuk, amiben megsütöttük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 9x16
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 201
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 14911
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet a páromnak kreáltam egy zűrös nap utáni vacsorának. Ihletet Petra Flamenco tojása és Cukroskata sonkás tojás szuffléformában című receptje adott. A párom ezt a kis tálat együltő helyében jól befalta friss kenyérrel!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...