r
Nosalty Logó

Tojásos csirkemellel rakott spagetti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Tojásos csirkemellel rakott spagetti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 937 kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 3751 kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 247 kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    268 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1428.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    660 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    335 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 937 kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    205.1 g

Zsír

  • Összesen
    139 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1073 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5713.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    481 mg
  • Kálcium
    1080 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    451 mg
  • Foszfor
    2642 mg
  • Nátrium
    1016 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    407.1 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    722.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    831 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    75 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1340 micro
  • Kolin:
    891 mg
  • Retinol - A vitamin:
    823 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    835 micro
Összesen 3751 kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    377.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 247 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Spagettit sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
  2. Olajon megdinszteljük a megpucolt és felkockázott hagymát. Meghintjük fűszerpaprikával, és rátesszük a felkockázott csirkemellet.
  3. Kevés vizet öntünk rá, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.
  4. Amikor megfőtt a hús, akkor ráöntjük a liszttel elkevert tejfölt, és 1-2 percig forraljuk.
  5. A spagettit összekeverjük a tejfölös hússal, beleöntjük olajjal kikent tepsibe.
  6. Tojásokat felverjük, ráborítjuk a húsos tésztára, és megsütjük.
  7. Teljes sülés előtt 5 perccel megszórjuk reszelt sajttal, és visszatoljuk a sütőbe.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2756
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tojásos csirkemellel rakott spagetti
Salamon Csilla 1203 recept

Szeretem ezt az ételt elkészíteni, mert nagyon hamar készen van, és még finom is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...