Tojásmentő csokis-diós torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Dacota
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
53g tojásfehérje28 kcal
-
13g finomliszt49 kcal
-
27g cukor103 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
6 kcal
-
15 kcal
-
8g dió55 kcal
Az összeállításhoz
-
17g lekvár/ dzsem46 kcal
-
17g étcsokoládé91 kcal
-
8g vaj60 kcal
Összesen
454
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
320g tojásfehérje166 kcal
-
80g finomliszt291 kcal
-
160g cukor619 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
91 kcal
-
50g dió327 kcal
Az összeállításhoz
-
100g lekvár/ dzsem278 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
50g vaj359 kcal
Összesen
2719
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 13% Zsír
A tésztához
-
34.9g tojásfehérje18 kcal
-
8.7g finomliszt32 kcal
-
17.5g cukor68 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
-
1.1g vaníliás cukor4 kcal
-
4.4g cukrozatlan kakaópor10 kcal
-
5.5g dió36 kcal
Az összeállításhoz
-
10.9g lekvár/ dzsem30 kcal
-
10.9g étcsokoládé60 kcal
-
5.5g vaj39 kcal
Összesen
297
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.7 g
Zsír
-
Összesen 18.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 633.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 111 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 81 mg
-
Foszfor 239 mg
-
Nátrium 180 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.8 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 55.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 57 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 56 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
454
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 64.3 g
Zsír
-
Összesen 111.3 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 116 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3802.2 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 106 mg
-
Kálcium 666 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 485 mg
-
Foszfor 1433 mg
-
Nátrium 1079 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 394.9 g
-
Cukor 271 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 332.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 345 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 108 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 336 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 111 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 65 micro
Összesen
2719
kcal
- 7% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 12.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 415.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 156 mg
-
Nátrium 118 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.1 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 36.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7 micro
Összesen
297
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
8 db tojásfehérje
-
8 dkg finomliszt
-
16 dkg cukor
-
0.5 csomag sütőpor
-
4 dkg cukrozatlan kakaópor
Az összeállításhoz
-
10 dkg étcsokoládé
-
5 dkg vaj
Elkészítés
A tésztához
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
- Beletesszük a többi hozzávalót, párszor átkeverjük, hogy jól elegyedjenek a tojáshabbalés sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntjük. (Sütőpapír nagyon fontos, anélkül leragad. Nem elég neki, ha kikenjük a formát!)
- Előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!)
- Kivesszük, 15 percet pihentetjük, majd kettévágjuk.
- Valamilyen savanykás, keményebb lekvárral megtöltjük, ami nem fog belőle kifolyni (szerintem házi szilva a legjobb).
- A csokit a vajjal vízgőz felett megolvasztjuk, összekeverjük, és bevonjuk vele a torta tetejét.
- Hűvös helyre tesszük, amíg a csoki megszilárdul.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 28
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 279
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 37902
- Feltöltés dátuma: 2010. március 25.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
Dacota
536 recept
Nagyon gyors, egyszerű, praktikus torta, főleg akkor, ha hegyekben áll a hűtőben a fel nem használt tojásfehérje - húsvét közeledtével elég gyakori jelenség. Nálunk most 8 volt, úgyhogy annyiból készült - de a recept arányai állandóak: ahány tojás, annyi dkg liszt, és pont kétszer annyi cukor. Természetesen nem muszáj tortaformában sütni, sőt, a csoki is lemaradhat a tetejéről, de azért a pár perc plusz munkáért szerintem megéri...:-) Ezenkívül olyan szárazanyaggal variáljuk, amilyennel csak akarjuk. A kakaópor és a dió mennyisége elvileg tetszés szerint variálható - pár deka ide vagy oda nem számít - nálunk ez az arány nyert.