r
Nosalty Logó

Tojásmentő csokis-diós torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Tojásmentő csokis-diós torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

Az összeállításhoz

Összesen 454 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

Az összeállításhoz

Összesen 2719 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

Az összeállításhoz

Összesen 297 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    633.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.8 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 454 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.3 g

Zsír

  • Összesen
    111.3 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3802.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    666 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    485 mg
  • Foszfor
    1433 mg
  • Nátrium
    1079 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    394.9 g
  • Cukor
    271 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    332.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    345 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 2719 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    415.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 297 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az összeállításhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
  2. Beletesszük a többi hozzávalót, párszor átkeverjük, hogy jól elegyedjenek a tojáshabbalés sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntjük. (Sütőpapír nagyon fontos, anélkül leragad. Nem elég neki, ha kikenjük a formát!)
  3. Előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba!)
  4. Kivesszük, 15 percet pihentetjük, majd kettévágjuk.
  5. Valamilyen savanykás, keményebb lekvárral megtöltjük, ami nem fog belőle kifolyni (szerintem házi szilva a legjobb).
  6. A csokit a vajjal vízgőz felett megolvasztjuk, összekeverjük, és bevonjuk vele a torta tetejét.
  7. Hűvös helyre tesszük, amíg a csoki megszilárdul.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 279
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 37902
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon gyors, egyszerű, praktikus torta, főleg akkor, ha hegyekben áll a hűtőben a fel nem használt tojásfehérje - húsvét közeledtével elég gyakori jelenség. Nálunk most 8 volt, úgyhogy annyiból készült - de a recept arányai állandóak: ahány tojás, annyi dkg liszt, és pont kétszer annyi cukor. Természetesen nem muszáj tortaformában sütni, sőt, a csoki is lemaradhat a tetejéről, de azért a pár perc plusz munkáért szerintem megéri...:-) Ezenkívül olyan szárazanyaggal variáljuk, amilyennel csak akarjuk. A kakaópor és a dió mennyisége elvileg tetszés szerint variálható - pár deka ide vagy oda nem számít - nálunk ez az arány nyert.

Hozzávalók

A tésztához

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...