Tojáshabmáz
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
8g víz0 kcal
Összesen
204
kcal
- 3% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
300g cukor1161 kcal
-
50g víz0 kcal
Összesen
1223
kcal
- 3% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
25.5g tojásfehérje13 kcal
-
63.8g cukor247 kcal
-
10.6g víz0 kcal
Összesen
260
kcal
- 3% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Szelén
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 0 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 45.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 2 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 3 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.1 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 25.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
204
kcal
- 3% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Szelén
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.1 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 275 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 18 mg
-
Nátrium 204 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 300.8 g
-
Cukor 300 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 155.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
1223
kcal
- 3% Fehérje
- 64% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Szelén
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 0 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 58.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 3 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 4 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64 g
-
Cukor 64 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 33 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
260
kcal
Hozzávalók
-
3 db tojásfehérje
-
30 dkg cukor
Elkészítés
- A 3 tojásfehérjétegy tálba tesszük (vigyázzunk, kevés sárgája se kerüljön bele!).
- A kimért cukrot egy kisebb méretű, lehetőleg teflonos edénybe tesszük (a pontos arány 1 tojásfehérjéhez 10 dkg cukor, de ha nem akarjuk, hogy túl édes legyen, akkor 9 dkgis elég), és felengedjük annyi vízzel, amennyi éppenhogy ellepi. (Vigyázzunk vele, nagyon kevés víz is elég, mert lassan itatja át a cukrot.)
- A tojásfehérjéket 1-2 tk cukorral felverjük. Olyan kemény habbá kell verni hogy a tálat felfordítva nem folyhat ki belőle.
- Amikor már kemény a fehérje, elkezdjük felfőznia cukrot. Addig főzzük, amíg felforr, az összes cukor megolvad és "tiszta", átlátszó nem lesz és "gyöngyözik" a teteje.
- Folyamatos keverés közben lassan, vékony sugárban hozzáöntjük a forró cukrot a habhoz.
- Végül alacsony fokozaton addig keverjük a robotgéppel, amíg ki nem hűl.
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 129
- Tegnapi nézettség: 105
- 7 napos nézettség: 435
- Össznézettség: 79748
- Feltöltés dátuma: 2012. április 01.
Ajánló
Cukorbetegek ne fogyasszák! Tojásfehérje-allergiások ne fogyasszák! Habcsók (Ez a recept habcsóknak is használható, ekkor jobb, ha több cukorral készítjük, majd a karikákat 50 fokos sütőben 3 órán keresztül szárítjuk.)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Mindig szerettem a habos-mákos süteményen a tojáshabot, de sosem sikerült igazán jól elkészíteni. Így megkérdeztem e-mail-ben a kedvenc cukrászdámat, hogy mi a titok. Az üzletvezető pedig nagyon kedvesen és készségesen megírta nekem a receptet. Innen is köszönöm neki! :-)