r
Nosalty Logó

Tócsni Nyúlszarvas konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nyúlszarvas
Tócsni Nyúlszarvas konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tócsnihoz

A feltéthez

Összesen 1778 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tócsnihoz

A feltéthez

Összesen 3554 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tócsnihoz

A feltéthez

Összesen 224 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57 g

Zsír

  • Összesen
    144.6 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    436 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2949 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    1114 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    868 mg
  • Nátrium
    804 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    422.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    744 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    734 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 1778 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114 g

Zsír

  • Összesen
    289.3 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    873 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5898 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    2228 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    1737 mg
  • Nátrium
    1609 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    845.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1488 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    329 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1468 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    307 micro
Összesen 3554 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 224 kcal

Hozzávalók

A tócsnihoz

A feltéthez

Elkészítés

A tócsnihoz

  1. A meghámozott krumplit lereszeljük nagy lyukú reszelőn, majd kinyomkodjuk a levét.
  2. Ráütjük a tojást, hozzáadjuk a lisztet (ha szétfolyós, akkor adjuk hozzá még lisztet, a krumpli levesességétől függően), sózzuk, borsozzuk, és keverjük össze.
  3. Kiveszünk egy nagyobb gombócot, kinyomkodjuk, és tenyerünkkel körülbelül ujjnyi vastagságú lapot formálunk belőle.
  4. Közepes lángon olajban megsütjük mindkét oldalát, majd papírtörlőn lecsöpögtetjük a maradék olajat.

A feltéthez

  1. Összetörjük a juhtúrót, összekeverjük a tejföllel, belenyomjuk a fokhagymát, ízlés szerint sózzuk, és rálapátoljuk a tócsnikra.
  2. A szalonnát felkockázzuk, olajon megpirítjuk, és a reszelt sajttal együtt mehet a krémes tócsnik tetejére.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2510
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Nyúlszarvas 10 recept

Egy jó tócsni sose rossz! Jó ropogósan, teli pakolva sajttal, juhtúrós tejföllel! Összefut tőle a nyál a szájban! És mivel elkészíteni sem bonyolult, sokszor lehet áldozni a lapcsányka oltárán!

Hozzávalók

A tócsnihoz

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...