r
Nosalty Logó

Tiramisu torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gy.Zsuzsi
Tiramisu torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Piskóta

Piskóta locsolásához

Krém

Díszítés

Összesen 369 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Piskóta

Piskóta locsolásához

Krém

Díszítés

Összesen 4415 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Piskóta

Piskóta locsolásához

Krém

Díszítés

Összesen 292 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 369 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    88.1 g

Zsír

  • Összesen
    272.9 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    724 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4625.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    1040 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    1871 mg
  • Nátrium
    1366 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    390.3 g
  • Cukor
    219 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    320.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    593 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1014 micro
Összesen 4415 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 292 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Piskóta locsolásához

Krém

Díszítés

Elkészítés

Piskóta

  1. Először a piskótát készítjük el, ami nálam a szokásos és jól bevált vizes piskóta volt. Egy 24 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, a sütőt melegítsük elő 180 fokra.
  2. Mérjük ki a lisztet, és keverjük hozzá a sütőport.
  3. Aztán a tojásokat válasszuk ketté, a fehérjét verjük kemény habbá, tegyük félre.
  4. A sárgáját a cukorral és a vízzel keverjük habosra, majd adjuk hozzá a vaníliát. Apránként keverjük bele a lisztet.
  5. Mostantól egy keverő lapáttal dolgozzunk! A tojáshabot több részletben, óvatosan keverjük a tésztába. Nem szabad összetörni a habot, így lesz szép magas a piskótánk.
  6. Öntsük a tortaformába, és tegyük az előmelegített sütőbe kb. 30-35 percre. Az első 20 percben TILOS! kinyitni a sütő ajtaját, mert összeesik a piskóta. Utána már ki lehet nyitni, és le lehet ellenőrizni, mennyire sült meg. Egy hústűvel ellenőrizzük. 20 perc alatt nem fog megsülni, szóval 25 perc környékén végezzünk először tűpróbát. Amikor a tű tisztán jön ki a piskótából, akkor kész van. A sütőből kivesszük, a tortaformából óvatosan, mert forró, kivesszük. Eltávolítjuk a sütőpapírt is, és egy rácsra téve teljesen kihűtjük.

Piskóta locsolásához

  1. A krémhez a mascarponét habosra keverjük. Ezt úgy a legkönnyebb, ha szobahőmérsékletű, tehát mielőtt dolgoznánk vele, vegyük ki a hűtőből, hagyjuk felmelegedni.
  2. A cukrászhabot egy másik tálban verjük kemény habbá. Ha habtejszínt használunk, akkor a porcukorral verjük kemény habbá, és a fixálóval a leírásnak megfelelően fixáljuk. A cukor mennyiségét az ízlésünk határozza meg. Kb. 2-3 evőkanál. A cukrászhab jobb, mert cukrozott és tuti megtartja a formáját.
  3. A habtejszínt keverjük óvatosan a mascarponéhez, ezzel kész is a krém.

Krém

  1. Közben a kávét lefőzzük, ízesítjük cukorral és rummal, majd hagyjuk kihűlni.

Díszítés

  1. A kihűlt piskótát vágjuk vízszintesen ketté. Tegyük egy tortatálra az alját, körben pedig tegyünk alá sütőpapír csíkokat, ez a tányért megvédi, nem lesz koszos, mikor kész a torta simán kihúzhatjuk alóla.
  2. A kávé felével locsoljuk meg a piskótát, majd a krém kicsivel kevesebb, mint a felét kenjük el rajta.
  3. A másik piskóta vágott felületét a maradék kávéval locsoljuk meg, majd fordítsuk a krémre.
  4. A maradék krémből a díszítéshez tegyünk el egy keveset, majd a többivel vonjuk be a torta tetejét és oldalát.
  5. A félretett krémből nyomjunk egy csillagcsöves habzsákból rózsákat a torta tetejére. Én az oldalát csíkozással díszítettem. Szórjuk meg a tetejét alaposan kakaóporral.
  6. Óvatosan húzzuk ki alóla a sütőpapírcsíkokat, és hipp-hopp szép tiszta tányéron terem a szép tortánk. Tegyük a hűtőbe pár órára a fogyasztás előtt, hogy az ízek összeérjenek és a krém is megszilárduljon.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 432
  • Tegnapi nézettség: 58
  • 7 napos nézettség: 308
  • Össznézettség: 279063
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tiramisu torta
Gy.Zsuzsi 31 recept

Meglátni és megszeretni! - ennyi volt. Persze a saját ízlésem alapján készítettem el, nem úgy, ahogy a videóban láttam :)

Hozzávalók

Piskóta

Piskóta locsolásához

Krém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...