Tiramisu torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gy.Zsuzsi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 26% Zsír
Piskóta
-
17g cukor65 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
0g vaníliaaroma0 kcal
-
3g víz0 kcal
-
18g tojás23 kcal
Piskóta locsolásához
-
8g feketekávé1 kcal
-
1g cukor3 kcal
-
1g rum3 kcal
Krém
-
42g mascarpone168 kcal
-
42 kcal
Díszítés
-
2 kcal
Összesen
369
kcal
- 8% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 26% Zsír
Piskóta
-
200g cukor774 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
40g víz0 kcal
-
220g tojás277 kcal
Piskóta locsolásához
-
100g feketekávé9 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
16g rum37 kcal
Krém
-
500g mascarpone2020 kcal
-
200g növényi habtejszín502 kcal
Díszítés
-
23 kcal
Összesen
4415
kcal
- 8% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 26% Zsír
Piskóta
-
13.2g cukor51 kcal
-
13.2g finomliszt48 kcal
-
0.8g sütőpor0 kcal
-
0.3g vaníliaaroma0 kcal
-
2.6g víz0 kcal
-
14.5g tojás18 kcal
Piskóta locsolásához
-
6.6g feketekávé1 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
-
1.1g rum2 kcal
Krém
-
33g mascarpone134 kcal
-
13.2g növényi habtejszín33 kcal
Díszítés
-
0.7g cukrozatlan kakaópor2 kcal
Összesen
292
kcal
- 8% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 22.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 385.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 156 mg
-
Nátrium 114 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.5 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 26.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
369
kcal
- 8% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 88.1 g
Zsír
-
Összesen 272.9 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 724 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4625.2 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 130 mg
-
Kálcium 1040 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 202 mg
-
Foszfor 1871 mg
-
Nátrium 1366 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 390.3 g
-
Cukor 219 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 320.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 310 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 147 micro
-
Kolin: 593 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1014 micro
Összesen
4415
kcal
- 8% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 18 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 305.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 124 mg
-
Nátrium 90 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 25.8 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 21.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 67 micro
Összesen
292
kcal
Hozzávalók
Piskóta
-
20 dkg cukor
-
20 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
1 teáskanál vaníliaaroma
-
5 evőkanál víz
-
4 db tojás
Piskóta locsolásához
-
1 dl feketekávé
Krém
-
50 dkg mascarpone
Díszítés
Elkészítés
Piskóta
- Először a piskótát készítjük el, ami nálam a szokásos és jól bevált vizes piskóta volt. Egy 24 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, a sütőt melegítsük elő 180 fokra.
- Mérjük ki a lisztet, és keverjük hozzá a sütőport.
- Aztán a tojásokat válasszuk ketté, a fehérjét verjük kemény habbá, tegyük félre.
- A sárgáját a cukorral és a vízzel keverjük habosra, majd adjuk hozzá a vaníliát. Apránként keverjük bele a lisztet.
- Mostantól egy keverő lapáttal dolgozzunk! A tojáshabot több részletben, óvatosan keverjük a tésztába. Nem szabad összetörni a habot, így lesz szép magas a piskótánk.
- Öntsük a tortaformába, és tegyük az előmelegített sütőbe kb. 30-35 percre. Az első 20 percben TILOS! kinyitni a sütő ajtaját, mert összeesik a piskóta. Utána már ki lehet nyitni, és le lehet ellenőrizni, mennyire sült meg. Egy hústűvel ellenőrizzük. 20 perc alatt nem fog megsülni, szóval 25 perc környékén végezzünk először tűpróbát. Amikor a tű tisztán jön ki a piskótából, akkor kész van. A sütőből kivesszük, a tortaformából óvatosan, mert forró, kivesszük. Eltávolítjuk a sütőpapírt is, és egy rácsra téve teljesen kihűtjük.
Piskóta locsolásához
- A krémhez a mascarponét habosra keverjük. Ezt úgy a legkönnyebb, ha szobahőmérsékletű, tehát mielőtt dolgoznánk vele, vegyük ki a hűtőből, hagyjuk felmelegedni.
- A cukrászhabot egy másik tálban verjük kemény habbá. Ha habtejszínt használunk, akkor a porcukorral verjük kemény habbá, és a fixálóval a leírásnak megfelelően fixáljuk. A cukor mennyiségét az ízlésünk határozza meg. Kb. 2-3 evőkanál. A cukrászhab jobb, mert cukrozott és tuti megtartja a formáját.
- A habtejszínt keverjük óvatosan a mascarponéhez, ezzel kész is a krém.
Krém
- Közben a kávét lefőzzük, ízesítjük cukorral és rummal, majd hagyjuk kihűlni.
Díszítés
- A kihűlt piskótát vágjuk vízszintesen ketté. Tegyük egy tortatálra az alját, körben pedig tegyünk alá sütőpapír csíkokat, ez a tányért megvédi, nem lesz koszos, mikor kész a torta simán kihúzhatjuk alóla.
- A kávé felével locsoljuk meg a piskótát, majd a krém kicsivel kevesebb, mint a felét kenjük el rajta.
- A másik piskóta vágott felületét a maradék kávéval locsoljuk meg, majd fordítsuk a krémre.
- A maradék krémből a díszítéshez tegyünk el egy keveset, majd a többivel vonjuk be a torta tetejét és oldalát.
- A félretett krémből nyomjunk egy csillagcsöves habzsákból rózsákat a torta tetejére. Én az oldalát csíkozással díszítettem. Szórjuk meg a tetejét alaposan kakaóporral.
- Óvatosan húzzuk ki alóla a sütőpapírcsíkokat, és hipp-hopp szép tiszta tányéron terem a szép tortánk. Tegyük a hűtőbe pár órára a fogyasztás előtt, hogy az ízek összeérjenek és a krém is megszilárduljon.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 432
- Tegnapi nézettség: 58
- 7 napos nézettség: 308
- Össznézettség: 279063
- Feltöltés dátuma: 2016. június 28.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gy.Zsuzsi
31 recept
Meglátni és megszeretni! - ennyi volt. Persze a saját ízlésem alapján készítettem el, nem úgy, ahogy a videóban láttam :)