r
Nosalty Logó

Tiramisu karamellás krémmel - Hamis tiramisu 4.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tiramisu karamellás krémmel - Hamis tiramisu 4.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 531 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2122 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 194 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 531 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.3 g

Zsír

  • Összesen
    58.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1287.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    591 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    469 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    335.9 g
  • Cukor
    187 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 2122 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    8 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 194 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 5 evőkanál cukrot karamellizálunk, majd 2 dl tejjel felöntjük, és olvadásig főzzük. A 2 dl tejben föloldjuk a pudingport, és a forró tejhez keverjük. Készre főzzük a pudingot. Lehűtjük.
  2. A kihűlt pudingot összekeverjük a vajkrémmel, hűtőbe tesszük.
  3. Lefőzzük a kávét, és hozzáöntünk 1dl tejet.
  4. A babapiskótákat belemártjuk a kávéba, és sorban egymás mellé rakjuk. Meglocsoljuk egy kevés rummal. Rászórunk egy kevés cukrozott narancshéját.
  5. A krém felét elsimítjuk a piskótán.
  6. A piskótákat ismét belemártjuk a kávéba, és ráfektetjük a krémre. Meglocsoljuk rummal.
  7. A tetejére kakaóport szórunk.
  8. Hűtőben hűtjük fogyasztás előtt!
  • Tepsi mérete: 28x23
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13487
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az eredetit Receptművesnél láttam meg. Azt gondoltam, egy kicsit átvariálom. Azért, mert nem volt itthon karamellás pudingporom és mascarpone-m sem. Egyiket sem vettem még idáig. Egy nagy tiramisurajongó kóstolta egyszer a saját készítésű tiramisumat, és nem vette észre a különbséget. Gondolom, hogy azért lehet némi eltérés vajkrém és mascarpone között. A legjobb a Parmalat, szerintem. Amikor elkészültem, magam sem tudtam, milyen lesz a rögtönzött süteményem. Mindenesetre másnap sokkal finomabb volt, akkor lett az igazi. Tehát akár egy napot is ajánlatos hűteni, de 3 órát mindenképpen.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...