r
Nosalty Logó

Tintoretto szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
OsztriGa
Tintoretto szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémalap

A csokoládés krémhez

A vaníliakrémhez

A krémrétegek közé

Összesen 762 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémalap

A csokoládés krémhez

A vaníliakrémhez

A krémrétegek közé

Összesen 4566 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A krémalap

A csokoládés krémhez

A vaníliakrémhez

A krémrétegek közé

Összesen 236 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    37.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    280 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    482.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    270 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    264 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 762 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.9 g

Zsír

  • Összesen
    226.5 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1679 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2894.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    754 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    290 mg
  • Foszfor
    1121 mg
  • Nátrium
    506 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    502.8 g
  • Cukor
    132 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    269 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1623 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    1047 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1586 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    411 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1407 micro
Összesen 4566 kcal
  • 9% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 236 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémalap

A csokoládés krémhez

A vaníliakrémhez

A krémrétegek közé

Elkészítés

A tésztához

  1. Tészta hozzávalóiból gyúrjunk linzertésztát, majd félórás, hideg helyen való pihentetés után nyújtsuk ki, és béleljünk ki vele egy tatin formát, vagy gyümölcstorta formát. Szurkáljuk meg villával, tegyünk rá sütöpapírt és nehezéket (lencse, bab, sárgaborsó...) majd süssük 180 fokon kb. 15 percig, majd távolítsuk el a nehezéket és a papírt, és süssük még 5 percig. Tegyük félre hűlni.
  2. A két krémnek egy alapja lesz, amit majd kettéveszünk, és az egyik lesz a csokoládés, a másik meg a vaníliás réteg. Ehhez az alaphoz keverjük el a 4 sárgáját a cukorral és a keményítővel, adjuk hozzá a felforralt tejet, és gőz felett főzzünk sűrű krémet belőle. Osszuk ketté, két tálba.
  3. Gőz felett olvasszuk fel a csokoládét, és keverjük a fele krémalapba. Gesztenyemasszát nyomjuk át a krumplinyomón és keverjük a csokoládés krémhez, adjuk hozzá a rumot, majd simítsuk a kihűlt linzertésztába.
  4. Zselatint keverjük el a vízzel, gőz felett olvasszuk meg és keverjük a krémalap másik felébe.Ugyancsak gőz felett verjük habosra a tojásfehérjéket a cukorral, kicsit forrósítsuk át, keverjük ezt is a krémalaphoz, adjuk hozzá a vaníliát. Keverjük szép krémesre.
  5. Szórjuk a gyümölcsöket a csokoládés krémre -néhányat tegyünk félre a díszítéshez-, majd kenjük rá a vaníliás krémet.
  6. Tetejét díszítsük gyümölcsökkel.
  7. Ha kihűlt, tegyük hűtőbe legalább 2 órára.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28 cm
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 103
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 17029
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tintoretto szelet
OsztriGa 35 recept

Sok-sok éve síelni voltunk a barátainkkal. Egyik este otthon főztünk az appartmanban, és leugrottunk a helyi supermercato-ba alapanyagokért. Sertéspörköltet szerettünk volna csinálni, és már minden megvolt hozzá, amikor az egyik srác visszalépett egy kis erőspaprikáért. Mindjárt az egyik lány tiltakozott, hogy ő nem szereti az erőset. Erre a srác visszarakta. Mire a pénztárhoz értünk a kosárban mégis ott volt az erőspaprika. Kérdőre vontuk a srácot, hogy miért vette vissza, mire így felelt: -Na jó, csak az íze végett!Mire a lány mérgesen vágott vissza neki: -Hát pont azt nem szeretem, az ízét! Azóta ez nálunk visszajáró poén, ha valaki valamit nem szeret, és reklamál, hogy miért van úgy: -Hát, csak az íze végett! A párom ugyanis nem rajong a csokoládés sütikért. Így aztán duzzogva kérdezte, hogy miért is kellett az aljára a csoki...

Hozzávalók

A tésztához

A krémalap

A csokoládés krémhez

A vaníliakrémhez

A krémrétegek közé

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...