Tintoretto szelet
- 9% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
47g finomliszt170 kcal
-
28g vaj203 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
1g porcukor5 kcal
-
1g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
A krémalap
-
13g tojássárgája43 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
13 kcal
-
63g tej35 kcal
A csokoládés krémhez
-
23g étcsokoládé127 kcal
-
42g gesztenyemassza75 kcal
-
1g rum3 kcal
A vaníliakrémhez
-
2g zselatin6 kcal
-
4g víz0 kcal
-
1g vaníliaaroma0 kcal
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
4g porcukor14 kcal
A krémrétegek közé
-
24 kcal
- 9% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
280g finomliszt1019 kcal
-
170g vaj1219 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
8g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
A krémalap
-
80g tojássárgája258 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
76 kcal
-
375g tej210 kcal
A csokoládés krémhez
-
140g étcsokoládé764 kcal
-
250g gesztenyemassza448 kcal
-
8g rum18 kcal
A vaníliakrémhez
-
10g zselatin34 kcal
-
24g víz0 kcal
-
5g vaníliaaroma0 kcal
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
21g porcukor81 kcal
A krémrétegek közé
-
350g erdei gyümölcs mix144 kcal
- 9% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
14.5g finomliszt53 kcal
-
8.8g vaj63 kcal
-
2.1g tojássárgája7 kcal
-
0.4g porcukor1 kcal
-
0.4g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
A krémalap
-
4.1g tojássárgája13 kcal
-
1g cukor4 kcal
-
4 kcal
-
19.5g tej11 kcal
A csokoládés krémhez
-
7.3g étcsokoládé40 kcal
-
13g gesztenyemassza23 kcal
-
0.4g rum1 kcal
A vaníliakrémhez
-
0.5g zselatin2 kcal
-
1.2g víz0 kcal
-
0.3g vaníliaaroma0 kcal
-
6.2g tojásfehérje3 kcal
-
1.1g porcukor4 kcal
A krémrétegek közé
-
18.2g erdei gyümölcs mix7 kcal
- 9% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.7 g
Zsír
-
Összesen 37.7 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 280 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 482.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 126 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 187 mg
-
Nátrium 84 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 83.8 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 44.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 270 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 174 mg
-
Retinol - A vitamin: 264 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 68 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 234 micro
- 9% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 93.9 g
Zsír
-
Összesen 226.5 g
-
Telített zsírsav 127 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 68 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1679 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2894.4 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 193 mg
-
Kálcium 754 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 290 mg
-
Foszfor 1121 mg
-
Nátrium 506 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 502.8 g
-
Cukor 132 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 269 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1623 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 262 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 258 micro
-
Kolin: 1047 mg
-
Retinol - A vitamin: 1586 micro
-
α-karotin 55 micro
-
β-karotin 411 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1407 micro
- 9% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 25% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 11.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 87 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 150.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.1 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 14 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 84 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
280 g finomliszt
-
170 g vaj
-
2 db tojássárgája
-
1 ek porcukor
-
1 csipet só
A krémalap
-
4 db tojássárgája
-
2 ek cukor
-
2 csapott ek étkezési keményítő
-
375 ml tej
A csokoládés krémhez
-
140 g étcsokoládé
-
250 g gesztenyemassza
A vaníliakrémhez
-
10 g zselatin
-
3 evőkanál víz
-
1 teáskanál vaníliaaroma
-
3 db tojásfehérje
-
3 ek porcukor
A krémrétegek közé
Elkészítés
A tésztához
- Tészta hozzávalóiból gyúrjunk linzertésztát, majd félórás, hideg helyen való pihentetés után nyújtsuk ki, és béleljünk ki vele egy tatin formát, vagy gyümölcstorta formát. Szurkáljuk meg villával, tegyünk rá sütöpapírt és nehezéket (lencse, bab, sárgaborsó...) majd süssük 180 fokon kb. 15 percig, majd távolítsuk el a nehezéket és a papírt, és süssük még 5 percig. Tegyük félre hűlni.
- A két krémnek egy alapja lesz, amit majd kettéveszünk, és az egyik lesz a csokoládés, a másik meg a vaníliás réteg. Ehhez az alaphoz keverjük el a 4 sárgáját a cukorral és a keményítővel, adjuk hozzá a felforralt tejet, és gőz felett főzzünk sűrű krémet belőle. Osszuk ketté, két tálba.
- Gőz felett olvasszuk fel a csokoládét, és keverjük a fele krémalapba. Gesztenyemasszát nyomjuk át a krumplinyomón és keverjük a csokoládés krémhez, adjuk hozzá a rumot, majd simítsuk a kihűlt linzertésztába.
- Zselatint keverjük el a vízzel, gőz felett olvasszuk meg és keverjük a krémalap másik felébe.Ugyancsak gőz felett verjük habosra a tojásfehérjéket a cukorral, kicsit forrósítsuk át, keverjük ezt is a krémalaphoz, adjuk hozzá a vaníliát. Keverjük szép krémesre.
- Szórjuk a gyümölcsöket a csokoládés krémre -néhányat tegyünk félre a díszítéshez-, majd kenjük rá a vaníliás krémet.
- Tetejét díszítsük gyümölcsökkel.
- Ha kihűlt, tegyük hűtőbe legalább 2 órára.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 28 cm
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 103
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 17029
- Feltöltés dátuma: 2010. október 15.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Sok-sok éve síelni voltunk a barátainkkal. Egyik este otthon főztünk az appartmanban, és leugrottunk a helyi supermercato-ba alapanyagokért. Sertéspörköltet szerettünk volna csinálni, és már minden megvolt hozzá, amikor az egyik srác visszalépett egy kis erőspaprikáért. Mindjárt az egyik lány tiltakozott, hogy ő nem szereti az erőset. Erre a srác visszarakta. Mire a pénztárhoz értünk a kosárban mégis ott volt az erőspaprika. Kérdőre vontuk a srácot, hogy miért vette vissza, mire így felelt: -Na jó, csak az íze végett!Mire a lány mérgesen vágott vissza neki: -Hát pont azt nem szeretem, az ízét! Azóta ez nálunk visszajáró poén, ha valaki valamit nem szeret, és reklamál, hogy miért van úgy: -Hát, csak az íze végett! A párom ugyanis nem rajong a csokoládés sütikért. Így aztán duzzogva kérdezte, hogy miért is kellett az aljára a csoki...