Tilápiafilé zöldspárgával és curryszósszal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
z1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
420g zöldspárga59 kcal
-
140g tilápia134 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
40g citromlé9 kcal
Összesen
444
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
420g zöldspárga59 kcal
-
140g tilápia134 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
7g vaj50 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
40g citromlé9 kcal
Összesen
444
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
57.7g zöldspárga8 kcal
-
19.2g tilápia18 kcal
-
0g curry por0 kcal
-
6.9g főzőtejszín9 kcal
-
1g vaj7 kcal
-
0.8g olívaolaj7 kcal
-
6.9g vöröshagyma3 kcal
-
1.4g finomliszt5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
-
5.5g citromlé1 kcal
Összesen
61
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 37.9 g
Zsír
-
Összesen 20.4 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 103 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 909.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 71 mg
-
Kálcium 154 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 93 mg
-
Foszfor 467 mg
-
Nátrium 113 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.2 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 503.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 208 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 175 micro
-
K vitamin: 129 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 207 micro
-
Kolin: 123 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 1343 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2097 micro
Összesen
444
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 37.9 g
Zsír
-
Összesen 20.4 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 103 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 909.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 71 mg
-
Kálcium 154 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 93 mg
-
Foszfor 467 mg
-
Nátrium 113 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.2 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 503.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 208 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 175 micro
-
K vitamin: 129 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 207 micro
-
Kolin: 123 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 1343 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2097 micro
Összesen
444
kcal
- 6% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 2.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 124.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 69.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 13 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 184 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 288 micro
Összesen
61
kcal
Hozzávalók
-
6 db zöldspárga
-
curry por ízlés szerint
-
0.5 dl főzőtejszín
-
0.5 ek vaj
-
1.5 teáskanál olívaolaj
-
1 kis fej vöröshagyma
-
1 csapott ek finomliszt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 teáskanál cukor
-
1 citromból nyert citromlé
Elkészítés
- A halfilét sózzuk, borsozzuk, citromlével megöntözzük, pihentetjük.
- A megtisztított zöldspárgát lobogó sós, cukros, citromleves vízben három (3) percig főzzük, utána jéghideg vízben azonnal kihűtjük.
- Kevés olajon a finomra vágott hagymát lepirítjuk, majd kevés vízzel felöntve visszapirítjuk.
- Hozzátesszük a curry port, kicsit pirítjuk, felöntjük tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, lisztben kikevert vízzel sűrítjük, a sűrűségét beállítjuk, egy csepp citromlével pikánssá tesszük.
- Szűrjük.
- A halfilét vaj és olívaolaj keverékén mindkét oldalán megpirítjuk, esetleg rásózunk, borsozunk.
- A spárgákat mikróban (ez azért durva), de inkább egy kevés vajon melegítjük.
- Tálalásra készüljön el egyszerre! Nem jó, ha a fele hideg, a másik pedig meleg.
- Receptkönyvben: 54
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 7501
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 26.
Ajánló
Dolgoztam, nem ihattam, csak valami hülye kólát. Bár a történet éppen nem rólam szólt. :(
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
z1
42 recept
Az én drága egyetlenemnek készítettem délben, a fogyókúra jegyében. Aztán délután befalt még ezt, azt...