r
Nosalty Logó

Tilápiafilé zöldspárgával és curryszósszal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
z1
Tilápiafilé zöldspárgával és curryszósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 444 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 444 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 61 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    909.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    467 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    503.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    175 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    1343 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2097 micro
Összesen 444 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    909.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    467 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    503.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    175 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    1343 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2097 micro
Összesen 444 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 61 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A halfilét sózzuk, borsozzuk, citromlével megöntözzük, pihentetjük.
  2. A megtisztított zöldspárgát lobogó sós, cukros, citromleves vízben három (3) percig főzzük, utána jéghideg vízben azonnal kihűtjük.
  3. Kevés olajon a finomra vágott hagymát lepirítjuk, majd kevés vízzel felöntve visszapirítjuk.
  4. Hozzátesszük a curry port, kicsit pirítjuk, felöntjük tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, lisztben kikevert vízzel sűrítjük, a sűrűségét beállítjuk, egy csepp citromlével pikánssá tesszük.
  5. Szűrjük.
  6. A halfilét vaj és olívaolaj keverékén mindkét oldalán megpirítjuk, esetleg rásózunk, borsozunk.
  7. A spárgákat mikróban (ez azért durva), de inkább egy kevés vajon melegítjük.
  8. Tálalásra készüljön el egyszerre! Nem jó, ha a fele hideg, a másik pedig meleg.
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7501
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 26.

Ajánló

Dolgoztam, nem ihattam, csak valami hülye kólát.  Bár a történet éppen nem rólam szólt. :(

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az én drága egyetlenemnek készítettem délben, a fogyókúra jegyében. Aztán délután befalt még ezt, azt...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...