r
Nosalty Logó

Tigris kenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Tigris kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
kenyérsütő
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tésztához

A mázhoz

Összesen 420 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tésztához

A mázhoz

Összesen 3359 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tésztához

A mázhoz

Összesen 253 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    771.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    540 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 420 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.3 g

Zsír

  • Összesen
    47 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6173.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    322 mg
  • Kálcium
    186 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    263 mg
  • Foszfor
    1052 mg
  • Nátrium
    4319 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    623.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    545.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    569 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    594 micro
Összesen 3359 kcal
  • 8% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    463.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    324 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 253 kcal

Hozzávalók

Tésztához

A mázhoz

Elkészítés

Tésztához

  1. A vizet megmelegítjük, a mézet elkeverjük benne, majd az élesztőt belemorzsoljuk, megkelesztjük.
  2. A kenyér hozzávalóból rugalmas tésztát dagasztunk, duplájára kelesztjük langyos helyen.
  3. A megkelt tésztát átgyúrjuk néhányszor, és cipóformát alakítunk ki belőle. Kerek fedővel rendelkező sütőformába tesszük.

A mázhoz

  1. A tigrismázhoz valókat összekeverjük, és negyed óra alatt magasra, habosra kelesztjük. A kenyeret vastagon bekenjük vele, és még negyed órát kelesztjük, mielőtt a sütőbe tennénk.
  2. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és hőlégkeverésen lefedve sütjük fél órát. Ezt követően a fedőt levesszük, a hőt is 180 fokra, és további 15-20 percet sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 295
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 99
  • Össznézettség: 107618
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tigris kenyér
Évi néni 1830 recept

Már régen terveztem a megsütését, de valahogy mindig elmaradt. Most viszont olyan szép, kövér kenyeret sütöttem belőle. Azt nem tudom, miért tigrisnek hívják. Nekem ez gepárd. Végül is mindegy, finom, extra ropogós héjú kenyér.

Hozzávalók

Tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...