Tészta alaprecept Művészúr konyhájából
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
NapsütötteVidékünkön
adag
Előkészítés
perc
- 11% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
167g finomliszt607 kcal
-
92g tojás115 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
722
kcal
- 11% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
1000g finomliszt3640 kcal
-
550g tojás692 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
4332
kcal
- 11% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
64.5g finomliszt235 kcal
-
35.5g tojás45 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
280
kcal
- 11% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.3 g
Zsír
-
Összesen 9.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 300 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 662.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 81 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 340 mg
-
Nátrium 118 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 127.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 81.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 129 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 66 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 81 micro
-
Kolin: 254 mg
-
Retinol - A vitamin: 129 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 436 micro
Összesen
722
kcal
- 11% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 164.1 g
Zsír
-
Összesen 55.8 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1800 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3974.5 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 488 mg
-
Kálcium 421 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 278 mg
-
Foszfor 2038 mg
-
Nátrium 707 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 766.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 487.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 774 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 397 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 487 micro
-
Kolin: 1526 mg
-
Retinol - A vitamin: 774 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 44 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2615 micro
Összesen
4332
kcal
- 11% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.6 g
Zsír
-
Összesen 3.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 116 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 256.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 31 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 132 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 31.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 98 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 169 micro
Összesen
280
kcal
Hozzávalók
-
100 dkg finomliszt
-
10 db tojás
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A lisztet összegyúrjuk a tojásokkal, kevés sóval.
- Egy éjszakát állni hagyjuk, de nedves konyharuhába csomagolva, mert így nem szárad ki.
- A tésztát géppel kinyújtjuk, aztán elszeleteljük, vagy nagyon vékonyra nyújtjuk, és késsel elvagdaljuk.
- Száradni hagyjuk.
- A tészta színezése:
- Piros: céklával színezhetjük a halványrózsaszíntől a sötétvörösig.
- Zöld: spenót vagy brokkolipürét keverünk a masszába.
- Barna: csokireszelékkel, de ügyelve a mértékre, nehogy csoki íze legyen.
- Narancs: kurkumát vagy curry-t dolgozunk a masszába.
- Szürkés: fokhagymát gyúrunk a tésztába.
- Elkészítettem: 12 alkalommal
- Receptkönyvben: 82
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 21683
- Feltöltés dátuma: 2012. február 01.
Ajánló
Köretként adhatjuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NapsütötteVidékünkön
174 recept
A nagymamámtól tanultam a tészta készítését, ő régóta foglalkozik a tésztakészítéssel, sőt rengeteg tésztagyártó gépe is van. A színezést akkor ajánlom, ha gyerekeknek készül a tészta, mert abból biztos enni fognak, ráadásul a színezés nem is nehéz. A tésztát a száradás után egyszerűen kifőzzük. Szerintem sokkal jobb, ha házilag készítjük el a tésztát, minthogy marketben vásároljuk, nem is tudva hogy mi van benne. Ha egyszer valaki kipróbálja a házi tészta készítését - legyen szó bárkiről -, többet nem vásárol boltban.