adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
100g burgonya58 kcal
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
18 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
85
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
400g burgonya231 kcal
-
100g vöröshagyma36 kcal
-
71 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
338
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
78.7g burgonya45 kcal
-
19.7g vöröshagyma7 kcal
-
1.6g napraforgó olaj14 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
66
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.8 g
Zsír
-
Összesen 2.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 90.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 79.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
Összesen
85
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 360.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 78 mg
-
Foszfor 197 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 318.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
338
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.4 g
Zsír
-
Összesen 1.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 70.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 39 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 62.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
66
kcal
Hozzávalók
-
4 db burgonya
-
2 kis fej vöröshagyma
-
1 ek napraforgó olaj
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A meghámozott krumplikat hosszában félbevágjuk, majd a fél krumplikat amilyen vékonyra csak tudjuk, fél karikákra felszeleteljük. A hagymákat is félbevágva vékonyra szeljük.
- Egy kisebb sütőtálat kiolajozunk, a krumplit és a hagymát rétegezve lerakjuk. Krumplival kezdjük. Minden réteget kicsit megsózunk, és kevés őrölt köménnyel meghintünk. A tetejére még egy kis olajat spriccelünk.
- Alufóliával szorosan letakarjuk, előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
- Levesszük a fóliát. Ha akrumplink jó puha, takarás nélkül még 10 percig sütjük, míg a teteje szépen megpirul.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 313
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 22870
- Feltöltés dátuma: 2010. március 01.
Ajánló
Sült húsok mellé kiváló köret, de önálló ételként is egyszerű és finom, vegáknak is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Gerzsó
20 recept
Férjem egyik kedvenc étele. A családi legendárium szerint 10 éves volt, mikor a gimnáziumi internátusból először ment haza, karácsonyi szünetre, és meglátta a konyhaasztalon gőzölgő "tepsulát", (ő nevezte így el), úgy ahogy volt, télikabátban, sapkában, kesztyűben nekiesett villával az ételnek. Azóta már a dédunokáink is szívesen eszik.