Tepsis rakott krumpli lilakáposztával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Hobbychef
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
Krumpli
-
167g burgonya96 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
33g paprikás kolbász151 kcal
-
67g csiperkegomba14 kcal
-
67g tejföl132 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
3g olívaolaj24 kcal
Káposzta
-
250g vöröskáposzta62 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
0g vörösborecet0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
3g olívaolaj24 kcal
Összesen
574
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
Krumpli
-
500g burgonya289 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
100g paprikás kolbász452 kcal
-
200g csiperkegomba43 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
Káposzta
-
750g vöröskáposzta186 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
0g vörösborecet0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
Összesen
1722
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
Krumpli
-
25.3g burgonya15 kcal
-
5.6g tojás7 kcal
-
5.1g paprikás kolbász23 kcal
-
10.1g csiperkegomba2 kcal
-
10.1g tejföl20 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0.4g olívaolaj4 kcal
Káposzta
-
37.9g vöröskáposzta9 kcal
-
4.5g vöröshagyma2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
-
0g vörösborecet0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.4g olívaolaj4 kcal
Összesen
88
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 20.8 g
Zsír
-
Összesen 35.3 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 159 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1317.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 200 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 80 mg
-
Foszfor 311 mg
-
Nátrium 699 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.2 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 437.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 246 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 143 mg
-
D vitamin: 31 micro
-
K vitamin: 83 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 90 micro
-
Kolin: 170 mg
-
Retinol - A vitamin: 132 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1358 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 40 micro
-
Lut-zea 835 micro
Összesen
574
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 62.4 g
Zsír
-
Összesen 106 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 478 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3952.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 601 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 240 mg
-
Foszfor 932 mg
-
Nátrium 2098 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 144.6 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 1313.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 739 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 429 mg
-
D vitamin: 93 micro
-
K vitamin: 250 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 270 micro
-
Kolin: 510 mg
-
Retinol - A vitamin: 397 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4075 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 120 micro
-
Lut-zea 2506 micro
Összesen
1722
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.2 g
Zsír
-
Összesen 5.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 24 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 199.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 106 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 26 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 206 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 6 micro
-
Lut-zea 127 micro
Összesen
88
kcal
Hozzávalók
Krumpli
-
50 dkg burgonya
-
2 db tojás
-
10 dkg paprikás kolbász
-
20 dkg csiperkegomba
-
2 dl tejföl
-
só ízlés szerint
-
1 teáskanál csípős fűszerpaprika
-
1 teáskanál kakukkfű
-
1 ek olívaolaj
Káposzta
-
0.5 közepes fej vöröskáposzta
-
1 db vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
2 db babérlevél
-
1 csapott ek cukor
-
1 teáskanál vörösborecet
-
só ízlés szerint
-
1 kávéskanál köménymag
-
1 kávéskanál fekete bors
-
2 teáskanál olívaolaj
Elkészítés
Krumpli
- A tojásokat megfőzzük, felszeleteljük. A kolbászt felkarikázzuk. A káposztát legyaluljuk, a hagymát aprítjuk. A gombát felszeleteljük.
- A krumplit héjában félig megfőzzük, megpucoljuk és felszeleteljük. A felét lerakjuk egy olajozott tepsibe, fűszerezzük. Rápakoljuk a tojás, a gomba és a kolbász szeleteket, majd újabb krumpliréteg következik. Fűszerezzük, locsolunk rá olajat, rákanalazzuk a tejfölt.
- Berakjuk a sütőbe, és 180 C fokon megsütjük.
- Közben egy serpenyőben olajon a köménymagot megpirítjuk, rádobjuk a hagymát, a cukrot, és karamellizáljuk. Majd rátesszük a káposztát, a babérleveleket, fűszerezzük, és locsolunk rá ecetet. Fedő alatt pároljuk.
- Tálaláskor szedünk a tányérra rakott krumplit, mellé lilakáposztát.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3839
- Feltöltés dátuma: 2013. november 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Hobbychef
738 recept
Egy kicsit rendhagyó rakott krumpli.