r
Nosalty Logó

Tepsiben sült tarja tejfölös-sajtos takaróval és rizibizivel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
mokiviki
Tepsiben sült tarja tejfölös-sajtos takaróval és rizibizivel
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A húshoz

A rizibizihez

889
Kalória
51.2g
Fehérje
69.6g
Szénhidrátok
43.2g
Zsír
366.9g
Víz
186.6g
Koleszterin
4.1g
Rost
3.4g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A rizibizihez

Összesen 889 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A rizibizihez

Összesen 5328 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A húshoz

A rizibizihez

Összesen 167 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.2 g

Zsír

  • Összesen
    43.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1436 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    303 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    642 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    366.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    153 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    169 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    830 micro
Összesen 889 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    307.1 g

Zsír

  • Összesen
    259 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8616 g
  • Cink
    51 mg
  • Szelén
    443 mg
  • Kálcium
    1815 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    495 mg
  • Foszfor
    3850 mg
  • Nátrium
    1920 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    417.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    2201.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1003 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    402 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    73 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1124 micro
  • Kolin:
    1018 mg
  • Retinol - A vitamin:
    916 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    1011 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4977 micro
Összesen 5328 kcal
  • 10% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    268.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    68.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 167 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A tepsit kikenjük olajjal. A lisztet és az őrölt paprikát összekeverjük, és ebben megforgatjuk a befűszerezett tarját (fűszerezzük sóval gyömbérrel és borssal ízlés szerint. Majd beletesszük a felszeletelt tarját a tepsibe. 180°C-on kb. 1 órát sütjük letakarva alufóliával (amíg puhára nem sül).
  2. Ha puha a hús, teszünk mindegyik szeletre ízlés szerint tejfölt és sajtot, majd visszatesszük a sütőbe addig sütjük, amíg a sajt meg nem pirul.

A rizibizihez

  1. Miközben a hús sül, elkezdjük a rizibizit megfőzni. Egy kis olajon kifehérítjük a rizst, de vigyázni kell vele nehogy megkapja, vagyis folyamatosan kevergetni kell. Ha kifehéredett, az előtte lemért rizsnek a kétszeres mennyiségét adjuk hozzá vízből (2 púpos bögre vagy csésze rizshez 4 csésze víz), mivel most borsót is teszünk bele, egy fél bögrével többet adunk hozzá. Ízesítjük vegetával, sóval .
  2. Forrástól számítva 12 percig főzzük időnként óvatosan kevergetve, hogy le ne ragadjon (de vigyázzunk, amikor keverjük, nehogy összetörjük a szemeket).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32

Anyukámmal találtuk ki ezt a receptet.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Tejszínes carbonara spagetti

Egyszerűen elkészíthető, és mindemellett nagyszerű étel, nem fogyókúrás, de ez kell a magyar gyomornak, isteni volt, érdemes kipróbálnotok...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!