r
Nosalty Logó

Teljes kiőrlésű tortilla lap avokádóval

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Teljes kiőrlésű tortilla lap avokádóval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 329 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 1312 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 169 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    700.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    268 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 329 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.4 g

Zsír

  • Összesen
    76.8 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2801.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    832 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    950 mg
  • Nátrium
    757 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    481.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    362 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    188 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    261 micro
  • α-karotin
    236 micro
  • β-karotin
    1073 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    782 micro
Összesen 1312 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    660 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 169 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. A liszteket, a zabpelyhet és a sót először összekeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott kókuszzsírt is és végül annyi vizet, amennyitől egy jól gyúrható tésztát kapunk.
  2. Gombócba gyúrjuk és négy felé osztjuk a tésztát, majd pedig 4 kisebb gombóckát gyúrunk belőle és lisztezett felületen egyenként kinyújtjuk őket kb. 1-2 mm vastagságúra.
  3. Egy serpenyőt szárazon felhevítünk a tűzhelyen és a kinyújtott lapokat megsütjük benne, oldalanként kb. 1-2 perc alatt (amíg apró barna foltos nem lesz a sült oldaluk).
  4. A kész lapokon a kivájt avokádót villával eloszlatjuk, sózzuk, borsozzuk és mozzarella sajtot szeletelünk rájuk.
  5. Előmelegített sütőben kb. 220 fokon (5-10 perc alatt) a sajtot ráolvasztjuk a lapokra és friss paradicsomot darabolunk a tetejükre.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2999
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 06.

Ajánló

Természetesen bármilyen feltéttel el lehet készíteni és fel is lehet csavarni wrap-nek.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tortilla lap egy nagyon jól felhasználható alap. És miért ne lehetne rostbőn elkészíteni?! Egy kis teljes kiőrlésű liszttel és zabpehellyel máris egy telítőbb változatot kapunk, amit ugyanolyan sokoldalúan fel lehet használni, mint egyszerű finomlisztes formáját. Ráadásul én most úgy döntöttem, hogy nem is tekergetem, hanem csak egy gyors avokádós "pizzát" készítek belőle és nagyon finom lett! :)

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...