r
Nosalty Logó

Teljes kiőrlésű spagetti spenóttal és zöldségekkel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Bea88
Teljes kiőrlésű spagetti spenóttal és zöldségekkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 632 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 632 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 88 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    819.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    346 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    528.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    643 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    205 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    391 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    480 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    383 micro
  • β-karotin
    7266 micro
  • β-crypt
    483 micro
  • Likopin
    9263 micro
  • Lut-zea
    9297 micro
Összesen 632 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    819.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    346 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    528.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    643 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    205 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    391 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    480 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    383 micro
  • β-karotin
    7266 micro
  • β-crypt
    483 micro
  • Likopin
    9263 micro
  • Lut-zea
    9297 micro
Összesen 632 kcal
  • 3% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    113.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    1006 micro
  • β-crypt
    67 micro
  • Likopin
    1283 micro
  • Lut-zea
    1288 micro
Összesen 88 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spagettit a dobozon megadott időtartamnál 2 perccel rövidebb ideig főzzük, a maradék két percben állni hagyjuk a főzővizében, majd leszűrjük és félretesszük.
  2. Egy wok serpenyőbe öntjük az olívaolajat, alacsony lángon pár percig pirítjuk rajta az összezúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott kápia paprikát. Hagyjuk, hogy átpuhuljon.
  3. Hozzáadjuk a megmosott és lecsöpögtetett spenótleveleket. Összekeverjük, majd hagyjuk, hogy a spenót megfonnyadjon.
  4. Közben meghámozzuk és kicsumázzuk a paradicsomot, apró kockákra vágjuk, majd hozzáadjuk a szószhoz. Jól összekeverjük az egészet.
  5. Amikor már rotyog a szósz és megpuhultak a zöldségek, hozzáadjuk a fél citrom frissen facsart levét és néhány friss bazsalikomlevelet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  6. Jól átkeverjük az egészet, majd hozzáadjuk a készre főtt spagettit is. Addig keverjük, amíg a szósz egyenletesen el nem oszlik a tésztán.
  7. Ízlés szerint tálalhatjuk reszelt sajttal vagy parmezánnal, friss bazsalikomlevelekkel is.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2111
  • Feltöltés dátuma: 2018. augusztus 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Könnyű, gyorsan elkészíthető húsmentes étel, ideális ebéd a nyári melegben. Én wokban készítettem, de bármilyen nagyobb serpenyő is megteszi.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...