r
Nosalty Logó

Teljes kiőrlésű mini bagett

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Én Icipici Konyhám
Teljes kiőrlésű mini bagett
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 176 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1933 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 227 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    624.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    391 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 176 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.7 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6864.9 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    593 mg
  • Foszfor
    1673 mg
  • Nátrium
    4297 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    381 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    68 mg

VÍZ

  • Összesen
    362.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    351 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1100 micro
Összesen 1933 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    807.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    505 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 227 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt a vízzel és a cukorral elkeverjük, 10 percre, konyharuhával letakarva, félretesszük.
  2. A lisztet egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a sót.
  3. Kissé elkeverjük, hogy majd az élesztős keverék ne érintkezzen közvetlenül a sóval.
  4. Ezután ráöntjük az olívaolajat, végül a felfutott élesztős vizet.
  5. Alaposan átdagasztjuk. Sokkal ragadósabb tésztára kell számítanunk, mint egy sima, fehér lisztes változatnál, nem fog olyan szépen elválni az edény falától, és a kezünkről sem. Konyharuhával letakarva 1 órán át kelesztjük meleg helyen.
  6. Amikor szépen megkelt, lisztezett felületre borítjuk, picit átgyúrjuk, tetszőleges méretű darabokra vágjuk. Én először 6 részre osztottam a tésztát, de mivel túl nagyoknak találtam, végül egy kivételével megfeleztem őket.
  7. A darabokból ovális kis bagetteket formálunk, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket.
  8. Tetejüket ecset segítségével vízzel lekenjük.
  9. Éles, benedvesített késsel bemetsszük a tetejüket. 180 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük őket.
  10. Meg kell várni, míg teljesen kihűlnek, akkor lehet igazán jól szeletelni!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6246
  • Feltöltés dátuma: 2018. május 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Én Icipici Konyhám 1 recept

Többször kísérletezgettem már teljes kiőrlésű liszttel. Általában kudarcot vallottam, vagy esetleg ehető volt a végeredmény, de semmiképp sem tökéletes. Azt hiszem, mostanra elmondhatom, hogy olyan sok próbálkozás után, sikerült végre megalkotnom egy igazán puha, szerintem remek tésztát, amiből kedvünkre készíthetünk zsemlét, kenyeret, vagy ahogyan most én is tettem, bagettet. (Méretüket tekintve 70-100 grammos egyedek születtek:).)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...