Tekert rozskenyér
- 8% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
33g rozsliszt113 kcal
-
23g finomliszt82 kcal
-
45g rétesliszt164 kcal
-
1g sikér5 kcal
-
2 kcal
-
35g joghurt21 kcal
-
33g víz0 kcal
-
4 kcal
-
1g só0 kcal
-
1g cukor2 kcal
-
0g aszkorbinsav0 kcal
- 8% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
130g rozsliszt454 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
180g rétesliszt655 kcal
-
5g sikér19 kcal
-
10 kcal
-
140g joghurt85 kcal
-
130g víz0 kcal
-
18 kcal
-
4g só0 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
0g aszkorbinsav0 kcal
- 8% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
18.9g rozsliszt66 kcal
-
13.1g finomliszt48 kcal
-
26.2g rétesliszt95 kcal
-
0.7g sikér3 kcal
-
0.4g instant élesztő1 kcal
-
20.4g joghurt12 kcal
-
18.9g víz0 kcal
-
0.3g napraforgó olaj3 kcal
-
0.6g só0 kcal
-
0.4g cukor1 kcal
-
0g aszkorbinsav0 kcal
- 8% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 732.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 63 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 187 mg
-
Nátrium 408 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 78.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 75 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
- 8% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 51.9 g
Zsír
-
Összesen 11.5 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 18 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2930.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 116 mg
-
Kálcium 254 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 162 mg
-
Foszfor 749 mg
-
Nátrium 1631 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 315 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 299.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 194 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 322 micro
- 8% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 44% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 1.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 426.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 109 mg
-
Nátrium 238 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 43.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
Hozzávalók
-
130 g rozsliszt
-
90 g finomliszt
-
180 g rétesliszt
-
1 tk sikér
-
3 g instant élesztő
-
1.4 dl joghurt
-
1.3 dl víz
-
0.5 teáskanál napraforgó olaj
-
1 kk só
-
0.5 teáskanál cukor
-
1 késhegynyi aszkorbinsav
Elkészítés
- A szobahőmérsékletű vizet és joghurtot összekeverjük a cukorral, és a kenyérsütőbe öntjük. Hozzáadjuk az élesztőt és lezárjuk a tetejét.
- Közben kimérjük a liszteket, és az összes száraz alapanyagot összekeverjük, majd a kenyérsütőbe öntjük. Végül mehet hozzá az olaj.
- Dagasztó programra állítjuk, és hagyjuk, hogy szépen kidagassza a gép a tésztát.
- Ezután olajozott edénybe tesszük, és hagyjuk duplájára kelni.
- Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, és kinyomkodjuk belőle a levegőt. Vekni alakúra formázzuk, és sütőpapírral bélelt formába tesszük és hagyjuk megint kelni.
- Előmelegített sütőbe vizet spriccelünk, vagy a sütő aljába vizet teszünk, és miután a megkelt kenyeret bevagdostuk betesszük sülni.
- Az első 10-15 percben 200-210 fokon sütjük, majd 180 fokon további 40-45 percig. Akkor sült meg igazán, ha az alját megkopogtatva kongó hangot ad.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 27*11*8
- Sütés ideje: 55 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 29
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 8408
- Feltöltés dátuma: 2010. november 02.
Ajánló
Az igazi vekni formázása itt.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Kicsivel több mint egy évvel ezelőtt a születésnapomra kenyérsütőt kaptam, így hát belevágtam a házi kenyérsütésbe (no meg mindenféle-fajta péksütemény készítésébe).Abban az időszakban az internet számomra mást sem jelentett, minthogy a különféle kenyérreceptek lelőhelye. Így találtam Limarára, és E.Margitra, akik sok hasznos tanáccsal láttak el, és kezdtem a kenyereket másféleképpen is sütni, pl. sütőben. Eddig saját magam alakítottam a kenyereket vekni formára, de nemrégiben felfedeztem Limaránál, hogyan is kell az igazi veknit formázni.Így hát gondoltam kipróbálom. szokták mondani gyakorlat teszi a mestert, úgyhogy nem adom fel! ;-) De erre a kenyérre sajnos nem lehet ráfogni, hogy vekni! Keresgélni kezdtem hát megfelelőbb jelzőket, és leginkább a tekert illett rá. Persze az ízén ez mit sem csorbított!