r
Nosalty Logó

Tekert rozskenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
mumuska
Tekert rozskenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 393 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1579 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 229 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    732.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    408 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    75 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 393 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2930.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    254 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    749 mg
  • Nátrium
    1631 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    315 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    299.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    322 micro
Összesen 1579 kcal
  • 8% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 229 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szobahőmérsékletű vizet és joghurtot összekeverjük a cukorral, és a kenyérsütőbe öntjük. Hozzáadjuk az élesztőt és lezárjuk a tetejét.
  2. Közben kimérjük a liszteket, és az összes száraz alapanyagot összekeverjük, majd a kenyérsütőbe öntjük. Végül mehet hozzá az olaj.
  3. Dagasztó programra állítjuk, és hagyjuk, hogy szépen kidagassza a gép a tésztát.
  4. Ezután olajozott edénybe tesszük, és hagyjuk duplájára kelni.
  5. Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, és kinyomkodjuk belőle a levegőt. Vekni alakúra formázzuk, és sütőpapírral bélelt formába tesszük és hagyjuk megint kelni.
  6. Előmelegített sütőbe vizet spriccelünk, vagy a sütő aljába vizet teszünk, és miután a megkelt kenyeret bevagdostuk betesszük sülni.
  7. Az első 10-15 percben 200-210 fokon sütjük, majd 180 fokon további 40-45 percig. Akkor sült meg igazán, ha az alját megkopogtatva kongó hangot ad.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 27*11*8
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 8408
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 02.

Ajánló

Az igazi vekni formázása itt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
mumuska 37 recept

Kicsivel több mint egy évvel ezelőtt a születésnapomra kenyérsütőt kaptam, így hát belevágtam a házi kenyérsütésbe (no meg mindenféle-fajta péksütemény készítésébe).Abban az időszakban az internet számomra mást sem jelentett, minthogy a különféle kenyérreceptek lelőhelye. Így találtam Limarára, és E.Margitra, akik sok hasznos tanáccsal láttak el, és kezdtem a kenyereket másféleképpen is sütni, pl. sütőben. Eddig saját magam alakítottam a kenyereket vekni formára, de nemrégiben felfedeztem Limaránál, hogyan is kell az igazi veknit formázni.Így hát gondoltam kipróbálom. szokták mondani gyakorlat teszi a mestert, úgyhogy nem adom fel! ;-) De erre a kenyérre sajnos nem lehet ráfogni, hogy vekni! Keresgélni kezdtem hát megfelelőbb jelzőket, és leginkább a tekert illett rá. Persze az ízén ez mit sem csorbított!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...