r
Nosalty Logó

Tejszínes zöldfűszeres spagetti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Csibedina
Tejszínes zöldfűszeres spagetti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A szószhoz

Összesen 848 kcal
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A szószhoz

Összesen 4240 kcal
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A szószhoz

Összesen 222 kcal
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.6 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1301.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    560 mg
  • Nátrium
    401 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 848 kcal
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    248.1 g

Zsír

  • Összesen
    170.2 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6508 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    489 mg
  • Kálcium
    689 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    484 mg
  • Foszfor
    2800 mg
  • Nátrium
    2004 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    400 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    908.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    606 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    93 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1251 micro
  • Kolin:
    679 mg
  • Retinol - A vitamin:
    594 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    117 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 4240 kcal
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 222 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A spagettit rendeltetésszerűen megfőzzük.
  2. A megmosott csirkemellet apró darabokra vágjuk, és olívaolajon pirítani kezdjük.
  3. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az apróra vágott citromfüvet, majd belenyomjuk a fokhagymát.
  4. A bacont teflonban megpirítjuk, mikor már kezd üveges lenni, hozzáadjuk a csirkemell sonkát, majd kis idő elteltével a már megsült csirkehúst.
  5. A húsos, aromás keverékhez hozzáöntjük a főzőtejszínt, és belekeverjük a tejfölt, végül - ha tehetjük - friss bazsalikomot is rakjunk is bele.
  6. Ha kész a húsos szósz, öntsük nyakon vele a tányérokra helyezett spagettihalmot.
  7. Snidlinggel vagy apróra vágott újhagymaszárral, esetleg petrezselyemmel díszíthetjük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3751
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csibedina 70 recept

Az új mániám, hogy mindenbe citromfüvet teszek... Ez a spagetti sem úszta meg ezt. :) Úgy gondoltam, hogy a frissen szedett citromfű igazán passzol a zsenge csirkemellhez és a tejszínes, tejfölös mártáshoz. Nos, nem tévedtem... Egyszerű, izgalmas fogás kerekedett ki belőle.

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...