r
Nosalty Logó

Tejszínes újhagymamártás

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Jolimami
Tejszínes újhagymamártás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 711 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2134 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 124 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1195.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    523 mg
  • Nátrium
    376 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    274.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    154 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    578 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1046 micro
Összesen 711 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.1 g

Zsír

  • Összesen
    88.4 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    462 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3587.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    463 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    1569 mg
  • Nátrium
    1127 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    188.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    823.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    376 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    576 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    678 micro
  • Kolin:
    463 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    1735 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3138 micro
Összesen 2134 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 124 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felkarikázzuk az újhagymákat, és a szaftos zsiradékon kb. 5 perc alatt megfuttatjuk.
  2. Felöntjük a tejszínnel és2 dlnokedli főzőlével (vagy ha nincs főzőlevünk, sülthússzaft-kockával és 2 dl vízzel).
  3. Belehelyezzük a kisebb darabokra vágott húsokat, fűszerezzük, és újabb 5 perc alatt összeforraljuk. Csak a legvégén sózzuk, ha egyáltalán szükséges.
  4. Nokedlival tálaljuk.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5656
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 30.

Ajánló

Tejszín helyett sűrűbb tejföl is használható, de a hígabb állagú tejfölt inkább elkerülném, ne legyen savanykás ízű ez a szósz. Javaslom, hogy nokedlival tálaljuk, így lesz nokedli- főzőlevünk, ami selymessé teszi ezt a mártást. Ennek híján szarvacska, kagylótészta vagy penne is megfelel, de az igazi házi nokedli (és a főzővize) utánozhatatlan. És ha egyik se tetszik, akkor rizs vagy krumplipüré is megteszi.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejszínes újhagymamártás
Jolimami 45 recept

Maradék, kissé kiszáradt sült csülök és szintén száraz csirkemell hasznosítására kreáltam ezt az ebédet, amit megkönnyített egy csomag újhagyma, ami nyers fogyasztásra alig-alig alkalmas. A nagy nyári kánikulában kiszáradt és szinte üvegszerű volt az állaga. Lett belőle egy mártás a sültcsirke finom, fűszeres szaftján, felturbózva némi tejszínnel. Nagyimtól jött az ötlet, hogy a tészta főzőlevét sűrítésre használjam, a spórolás mellett különlegesen selymes íze miatt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...