r
Nosalty Logó

Tejszínes túrótorta friss eperrel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
cirpi
Tejszínes túrótorta friss eperrel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 595 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 4749 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 188 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    27.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    955 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    316 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.7 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    179 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 595 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140 g

Zsír

  • Összesen
    216.5 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1286 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7640.2 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    1395 mg
  • Vas
    1011 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    2531 mg
  • Nátrium
    948 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    573.3 g
  • Cukor
    396 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1432.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1745 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    327 mg
  • D vitamin:
    274 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    328 micro
  • Kolin:
    706 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1713 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    344 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1139 micro
Összesen 4749 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.6 g
  • Cink
    52 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    24 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 188 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskóta elkészítése:
  2. A lisztet a kukoricaliszttel és a sütőporral kétszer összeszitáljuk. Ezzel levegőt keverünk a lisztbe, amitől még légiesebb lesz a piskótánk.
  3. A tojásokat (egész tojás!) és a cukrot valamint a vaníliás cukrot robotgéppel 7-8 percen keresztül keverjük, míg a keverék egészen világossárga színűre változik, és egészen habos lesz. Ettől lesz könnyű a tésztánk, tehát türelem!!
  4. Ehhez az elegyhez szitáljuk hozzá a lisztes keveréket, majd nagyon óvatosan, széles mozdulatokkal nagyjából keverjük össze. Nem kell még teljesen simára keverni, mert jön még hozzá hozzávaló, és minél kevesebbet szeretnénk keverni, hogy az eddig belekevert levegő a tésztában maradjon.
  5. A vajat egy kis tálba tesszük, és ráöntünk 80 ml forró vizet, így a vaj rögtön meg is olvad. Kicsit keverjük el a vízben, majd ezt a forró, vajas vizet öntsük a masszához, keverjükel óvatosan simára, és ezzel kész is a tésztánk.
  6. Lecsatolható oldalú, kerek tortaforma aljába egy darab sütőpapírt méretrevágunk. Én csak a kerek aljába szoktam tenni, az oldalára nem, mert nekem mindig az alja ragad oda, ezt így kivédjük!Beletesszük a tésztát, és elsimítjuk.
  7. Megsütjük nem légkeveréses sütőben! Sütés közben ne nyitogassuk a sütőt, ha nem akarjuk, hogy a piskótánk összeessen, szóval el a kezekkel! :)
  8. Hagyjuk kihűlni, majd vízszíntesen vágjuk ketté.
  9. A krém elkészítése:
  10. Amígkihűla piskóta, elkészítjük gyorsan a krémet. Ehhez először keményre verjük a tejszínhabot. Mindig hideg tejszínt használjunk, és vigyázzunk, ha már kemény a hab, hagyjuk abba a habverést, mert különben még kis idő, és vaj lesz a tejszínünkből, és az nem jó! :)
  11. Alaposan összekeverjük a túrót a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citom levével és reszelt héjával.
  12. A túróhoz hozzáadjuk a felvert tejszínhabot, és óvatosan összeforgatjuk!
  13. Összeállítás:
  14. Az összeállítást szintén a csatos tortaformában csináljuk, kell a forma, hogy amíg összeáll a torta, megtartsa a krémet!
  15. Az alsó kihűlt piskótalapot a tortaforma aljába helyezzük, és rátesszük a túrókrémünk egyik felét. Fontos, hogy kihűlt piskótával dolgozzunk, különben a tejszín megadja magát, és elfolyik a tortánk.
  16. Az eper egyik felét negyedekre vagdossuk, ezzel jól megpakoljuk a túrókrémes rétegünket.
  17. Jöhet a második réteg tészta, erre rá a túrókrém és az eper másik fele. Ezt nem szoktam felvagdosni, hanem az egész eperszemekkel pakolom meg a tortát! Néha nem tudok ellenállni, hogy ne dekoráljak, főleg, amikor a barátainknak visszük a tortát,ilyenkor az eperszemeknek cukormázból (porcukor és kevés cirtomlé a fehérhez, kakaópor és kevés víz a barnához) szemeket készítek, hogy kilássanak a tortából. Nagyon jófejek! :)
  18. Tálalásig hűtőben tároljuk!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 13174
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 04.

Ajánló

Durvább ételek mellé ideális desszert. Amikor úgy érezzük, hogy még a sütis rekesz is tele van, ebből a tortából egy szelet még biztos lecsúszik mindenkinek! Eper szezonban a legtutibb elkészíteni, friss, zamatos eperből, házi tejszínből és túróból.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon könnyű, nagyon friss, nagyon epres... Mintha felhőt csipegetnél. Azok is imádják (tapasztalatból beszélek), akik nem rajonganak az édességekért, hiszen ez a torta nem túl édes, viszont üde és rogyásig gyümölcsös.  Természetesen a házi piskótának nincs párja, de ha úri kedvünk úgy kívánja, és nincs kedvünk piskóta sütögetéshez (nem szégyen bevallani, nekem is volt már ilyen), nyugodtan helyettesíthetjük a piskótalapokat babapiskótával. Ha így csináljuk a tortát, akkor egy kis tejjel érdemes meglöttyinteni a babapiskóta darabkákat, hogy ne a túrókrémből szívják el a nedvességet. Szuper lesz így is, és ezzel a kis kanyarral gyakorlatilag az egyik legegyszerűbben elkészíthető tortát kapjuk!

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...