r
Nosalty Logó

Tejszínes-tejfölös kakaós koszorú

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Katica
Tejszínes-tejfölös kakaós koszorú
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Kenéshez

342
Kalória
7.7g
Fehérje
53.8g
Szénhidrátok
10.9g
Zsír
28.3g
Víz
67.1g
Koleszterin
2.2g
Rost
13.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Kenéshez

Összesen 342 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Kenéshez

Összesen 4101 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tészta

Kenéshez

Összesen 311 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    28.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 342 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.7 g

Zsír

  • Összesen
    130.6 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    805 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2626.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    258 mg
  • Kálcium
    417 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    277 mg
  • Foszfor
    1329 mg
  • Nátrium
    314 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    645.1 g
  • Cukor
    164 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    339.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    821 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    486 micro
  • Kolin:
    571 mg
  • Retinol - A vitamin:
    807 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    147 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    829 micro
Összesen 4101 kcal
  • 8% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    25.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 311 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt a langyos tejszínben, melybe tettünk egy kevés cukrot, 10 perc alatt felfuttatjuk.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, beletesszük a tészta összes hozzávalóját a kakaó kivételével. A felfuttatott élesztővel alaposan kidagasztjuk, majd kettévesszük, és az egyik felébe beledolgozzuk a kakaót, melyet előtte egy kevés vízzel átkevertünk.
  3. Lágy tésztákat kapunk, amiket külön-külön tálban duplájára kelesztünk, kb. 50-60 perc alatt.
  4. A barna és fehér tésztát két-két részre vesszük. Kinyújtjuk az egyik fehér tésztát kb. 20×40 cm-es téglalappá, és egy barnát is ugyanekkorára, és azt a fehér tésztára tesszük. Feltekerjük, mint a bejglit. A másik két tésztával is így járunk el, majd a két rudat összetekerjük, és koszorút formálunk belőle.
  5. 24 cm-es kapcsos, sütőpapíros tortaformába tesszük, letakarva hagyjuk megint kelni kb. 45 percet. A kelesztés félidejénél egy éles késsel bevágjuk az íveket.
  6. Lekenjük a koszorú tetejét egy pici vízzel elkevert tojássárgával, és 180 C fokon kb. 45-50 perc alatt készre sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24

Nagyon finom, habkönnyű foszlós kalács...

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Dubai csokis babka

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezek a mi kedvenc fagyizóink az országban: a retrótól a...

Hamarosan indul a fagyiszezon, se vége se hossza nem lesz a különböző ízvariációkat kínáló, hívogató fagyispultoknak az országban. Azért, hogy titeket se érjen váratlanul a fagylaltdömping, ajánlunk hat helyet az országban, kézművest, retrót, modernet és klasszikust egyaránt, ahol biztosan nem fogtok csalódni.

Top Receptek

Klasszikus májgombócleves

Egy egyszerű zöldséglevest viszonylag könnyen varázsolhatunk gazdag, tartalmas levessé, főleg, ha májgombócokat főzünk hozzá. Igazi klasszikus recept, amin tényleg nincs miért csavarni ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!