Tejszínes szedertorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
25g margarin179 kcal
-
33g cukor129 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g mandula295 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
83g szeder34 kcal
-
1g zselatin3 kcal
-
4g víz0 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
67g habtejszín195 kcal
Összesen
978
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18 g
Zsír
-
Összesen 70.5 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 194 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 829.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 207 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 159 mg
-
Foszfor 364 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.7 g
-
Cukor 67 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 147.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 451 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 42 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 63 micro
-
Kolin: 142 mg
-
Retinol - A vitamin: 426 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 297 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 257 micro
Összesen
978
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 108.3 g
Zsír
-
Összesen 423 g
-
Telített zsírsav 118 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 202 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 82 g
-
Koleszterin 1164 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4979.3 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 75 mg
-
Kálcium 1240 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 956 mg
-
Foszfor 2183 mg
-
Nátrium 480 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 466.4 g
-
Cukor 399 mg
-
Élelmi rost 55 mg
VÍZ
-
Összesen 886.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2707 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 96 mg
-
C vitamin: 104 mg
-
D vitamin: 251 micro
-
K vitamin: 246 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 375 micro
-
Kolin: 852 mg
-
Retinol - A vitamin: 2558 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1781 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1543 micro
Összesen
5869
kcal
- 6% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 21.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 255.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 112 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.9 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 45.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 139 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 131 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 91 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
Összesen
302
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A margarint a cukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, sót, mandulában elkevert sütőport.
- 26 cm-es tortaformába öntve kb. 30 percig sütjük. Rácson hűlni hagyjuk.
- Néhány szedret félreteszünk. A tejszínt kemény habbá verjük a cukorral. A zselatint vízzel elkeverjük, megduzzasztjuk, folyóssá melegítjük, és a tejszínhabhoz csurgatjuk.
- A szedret óvatosan belekeverjük, majd a tortalapra simítjuk a krémet. A tetejét a félretett szederrel díszítjük.
- Hűtőben dermesztjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 26
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 7
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1677
- Feltöltés dátuma: 2013. november 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ezt a finom tortát a 21. születésnapom alkalmából készítettem el, aminek nagy sikere volt.