r
Nosalty Logó

Tejszínes rakott cukkini

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tejszínes rakott cukkini
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 854 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3415 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 122 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.3 g

Zsír

  • Összesen
    49.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1842.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    370 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    869 mg
  • Nátrium
    412 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    530.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    210 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    320 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5048 micro
Összesen 854 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    261 g

Zsír

  • Összesen
    199.6 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    928 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7369.1 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    245 mg
  • Kálcium
    1479 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    476 mg
  • Foszfor
    3475 mg
  • Nátrium
    1649 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.4 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    2121.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    945 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    181 mg
  • D vitamin:
    211 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    508 micro
  • Kolin:
    900 mg
  • Retinol - A vitamin:
    838 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1280 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20191 micro
Összesen 3415 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    723 micro
Összesen 122 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fél bögre rizst feltesszük egy kis lábasban főni, szokásunk szerint ízesítjük (kb.15 perc).
  2. A vöröshagymát apróra vágjuk, majd miután üvegesre sütöttük, ráöntjük a húst. Miután átsült a hús, érzésre teszünk bele egy kis paprikát, borsot és ételízesítőt. Végül ráöntjük a tejszínt, és összeforraljuk a hússal.
  3. A cukkiniket kb. 0,5-1 cm vastag szeletekre vágjuk, és egy nagyobb serpenyőben egy cseppolajon addig sütjük őket, míg kapnak egy kis barnás színt. Nem fér bele mind a serpenyőbe, ezért mikor egy adag megsült, azt félretesszük egy tányérra, és jöhet a következő adag sütése.
  4. Egy tepsi alját kibéleljük annyi cukkinivel, ami teljesen befedi, és szórunk rá egy kis ételízesítőt, utána a tetejére jön egy sor tejszínes hús, majd a rizs. Ilyen sorrendben annyi réteget állítunk össze, amennyi a hozzávalókból kijön (kb. 3-4 sor). A tetejére pedig cukkini kerül.
  5. 30 percig sütjük, majd rápirítunk a tetejére egy kis sajtot.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x15x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 575
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 75528
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Miért jó a cukkini? Jól szolgálhatja az étrend színesítését, a választék bővítését, még a legkülönbözőbb diétákban is. Alacsony energiatartalma (32 kcal/100 g) miatt fogyókúrában bátran ajánlható, illetve megfelelő ételkészítési eljárást alkalmazva, a legtöbb diétás étrendben felhasználható. További tápanyagértékei jellemzők a tökfélékre, így elhanyagolható mennyiségű zsiradékot (0,4 g/100 g), 1,5 g/100 g fehérjét, 5,3 g/100 g szénhidrátot tartalmaz. Bár nem emelhetünk ki egyetlen vitamint vagy ásványi anyagot sem, amelyből jelentősebb mennyiséget tartalmazna, de a tápértéke a spárgatöknél valamivel nagyobb.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...