Tejszínes rakott cukkini
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
250g cukkini40 kcal
-
250g darált sertéshús455 kcal
-
25g rizs90 kcal
-
125g főzőtejszín164 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
25g sajt88 kcal
-
9 kcal
Összesen
854
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
1000g cukkini162 kcal
-
1000g darált sertéshús1820 kcal
-
100g rizs358 kcal
-
500g főzőtejszín655 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
35 kcal
Összesen
3415
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
3.2g vöröshagyma1 kcal
-
35.8g cukkini6 kcal
-
35.8g darált sertéshús65 kcal
-
3.6g rizs13 kcal
-
17.9g főzőtejszín23 kcal
-
0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
3.6g sajt13 kcal
-
0.1g napraforgó olaj1 kcal
Összesen
122
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 65.3 g
Zsír
-
Összesen 49.9 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 232 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1842.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 370 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 119 mg
-
Foszfor 869 mg
-
Nátrium 412 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.6 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 530.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 236 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 127 micro
-
Kolin: 225 mg
-
Retinol - A vitamin: 210 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 320 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5048 micro
Összesen
854
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 261 g
Zsír
-
Összesen 199.6 g
-
Telített zsírsav 89 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 73 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 928 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7369.1 g
-
Cink 26 mg
-
Szelén 245 mg
-
Kálcium 1479 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 476 mg
-
Foszfor 3475 mg
-
Nátrium 1649 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 138.4 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 2121.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 945 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 181 mg
-
D vitamin: 211 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 65 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 508 micro
-
Kolin: 900 mg
-
Retinol - A vitamin: 838 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1280 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20191 micro
Összesen
3415
kcal
- 10% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.3 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 263.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 124 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 75.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 34 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 723 micro
Összesen
122
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
5 db cukkini
-
500 ml főzőtejszín
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
1 teáskanál napraforgó olaj
Elkészítés
- A fél bögre rizst feltesszük egy kis lábasban főni, szokásunk szerint ízesítjük (kb.15 perc).
- A vöröshagymát apróra vágjuk, majd miután üvegesre sütöttük, ráöntjük a húst. Miután átsült a hús, érzésre teszünk bele egy kis paprikát, borsot és ételízesítőt. Végül ráöntjük a tejszínt, és összeforraljuk a hússal.
- A cukkiniket kb. 0,5-1 cm vastag szeletekre vágjuk, és egy nagyobb serpenyőben egy cseppolajon addig sütjük őket, míg kapnak egy kis barnás színt. Nem fér bele mind a serpenyőbe, ezért mikor egy adag megsült, azt félretesszük egy tányérra, és jöhet a következő adag sütése.
- Egy tepsi alját kibéleljük annyi cukkinivel, ami teljesen befedi, és szórunk rá egy kis ételízesítőt, utána a tetejére jön egy sor tejszínes hús, majd a rizs. Ilyen sorrendben annyi réteget állítunk össze, amennyi a hozzávalókból kijön (kb. 3-4 sor). A tetejére pedig cukkini kerül.
- 30 percig sütjük, majd rápirítunk a tetejére egy kis sajtot.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 25x15x6
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 576
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 18
- Össznézettség: 75597
- Feltöltés dátuma: 2013. március 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Miért jó a cukkini? Jól szolgálhatja az étrend színesítését, a választék bővítését, még a legkülönbözőbb diétákban is. Alacsony energiatartalma (32 kcal/100 g) miatt fogyókúrában bátran ajánlható, illetve megfelelő ételkészítési eljárást alkalmazva, a legtöbb diétás étrendben felhasználható. További tápanyagértékei jellemzők a tökfélékre, így elhanyagolható mennyiségű zsiradékot (0,4 g/100 g), 1,5 g/100 g fehérjét, 5,3 g/100 g szénhidrátot tartalmaz. Bár nem emelhetünk ki egyetlen vitamint vagy ásványi anyagot sem, amelyből jelentősebb mennyiséget tartalmazna, de a tápértéke a spárgatöknél valamivel nagyobb.